Miért ilyen nagy Roxfort?
Rowling több helyen is "száz tornyú kastélyként" említi. Miért? Ugyértem hogy kellenek tantermek (átváltoztatás tan, bűbáj tan, bájital tan, mugli ismeret, asztronómia, sötét varázslatok kivédése, jóslástan, rúna ismeret, számisztika, mágia történelem) ez 10 mert a legendás lények gondozását, gyógynövény tant meg a seprű lovaglást is kinnt tartják. Kell a 13 tanárnak egy szoba az 24. Egy gyengélkedő az 25. Aztán trófa terem 26. Mivel Firenze is kap egy termet emiatt 27.Edevis tükrének helyével már 28. Dumbledore irodája 29. Argus F. + Madam Cvikker szobájéval 31.+ a könyvtár és a háromfejű kutya terme az 33
Van a csillagviszgáló torony 1
Griffendél torony 2
Hollóhát torony 3
É-i torony 4
Ny-i torony 5
A föld alatt meg ugye van a Mardekár és Hugrabug klubbhelyisége.
Namostmár ugyebár az elöbbi 33teremhez adjunk még 30-at a mosdók wc-k fürdők és egyéb ilyesfélék miatt. Az kb 65terem és csak 5 torony+ nagyterem. Ez az 65 terem el is fér ebben az 5 toronyban és ebből ugye van ami amúgy is a pincében van.
Szóval miért ilyen nagy?
És a pincébe miért vannak tömlőcök? Ez egy iskola...
Tudom ez elég bonyolult és fárasztó, de nekem idegesíti az agyam😂
Ha jól emlékszem akkor a baglyoknak is külön tornya van ás rengeteg raktárhelyiség van az épületben. Plusz ugye ott van még az étkező/ünnepi/közösségi terem ami hatalmas és a szükség szobája is. És ne felejtsük el a rengeteg lépcsőházat sem.
Továbbá a régi épületeknek nagyon vastag a fala, ahogy előttem írták: kintről grandiózus termek tömkelegének tűnhet de a falak sokat levesznek belőle.
A száztornyú kastély csak egy kifejezés, nem azt jelenti, hogy pontosan száz tornya van, hanem hogy sok.
Kétlem, hogy csak azok a tanárok lennének, akiket megemlítenek a kötetekben, hisz akkor csak időnyerővel tudnák az összes órát megtartani.
A kiszolgáló helyiségeket kihagytad, azok is elég nagy helyet foglalnak: konyha, kamrák, előkészítők, szertárak, raktárak (hozzávalóknak, eszközöknek, bútoroknak, lefoglalt dolgoknak), házi manók részlege; tanároknak van személyi irodájuk és hálójuk is, valószínűleg nappalival és fürdővel), Szükség szobájának is megvannak a méretei; gyengélkedő és a könyvtár se kicsi, plusz mindegyiknek van különterme; házanként tizennégy háló és egy klubhelyiség, ami nem lehet kicsi, hisz az egész háznak el kell benne férnie stb. Szóval elég sok minden van benne ahhoz, hogy nagy legyen, min. 300 ember lakik benne majdnem egy évig, plusz a házi manók.
Hogy miért vannak tömlöcök? Mert egy ezer évvel ezelőtt épült kastély, akkoriban mások voltak a követelmények. Meg ugye bemutatási céllal el lehetett ott helyezni veszélyes varázslényeket is stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!