17 éves lánynak klasszikus irodalom?
Figyelt kérdés
Barátnőmet szeretném meglepni egy könyvvel. Leginkább 20. szàzadi izgalamas, tartalmas szépirodalommal, nem pedig ilyen nyálas piros pöttyös könyvekkel. Tudnátok ajánlani valamit?2017. júl. 24. 13:29
1/10 anonim válasza:
Sötétjátszmák, Assassin,s creed. Ezeket tudom ajánlani mert ezek a barátnőmnek is tetszettek.
2/10 anonim válasza:
Igazán szórakoztató klasszikus:
Bulgakov: A Mester és Margarita
3/10 A kérdező kommentje:
Igen, 2. válaszoló ajánlásához hasonlókat szeretnék :) én is tavaly olvastam 17 évesen, szerintem viszont a többségnek túl korai lehet.
2017. júl. 24. 18:32
4/10 anonim válasza:
Akkor vegyél neki valami lányosat:
Emily Brontë: Üvöltő szelek
Oké, ezt is kiadták pöttyös könyvként is (ahogy Shakespeare-től a Rómeó és Júliát is), de attól még egy klasszikus.
5/10 anonim válasza:
Szabó Magda: Abigél
Izgalmas, XX századi és szépirodalom.
6/10 anonim válasza:
Igaz, hogy nem 20. századi, viszont irtózatosan jó: Jane Austen. A korosztály tökéletesen megfelel és igaz, hogy romantikusak, de nagyon jó könyvei vannak.
7/10 anonim válasza:
Romantikusat szeretnél vagy valami komolyat?
Bár kortárs író, 20. századi ez a trilógiája: Murokami Haruki - 1Q81. Szerintem egy nagyon zseniális szépirodalmi író és ijesztően pontosan írja le az emberi hétköznapokat, minden egyes részletével. Bár ezeket a könyveit még nem olvastam, de a Kafka a tengerpartont igen.
8/10 anonim válasza:
Basszus elírtam, ne haragudj. 1Q84
9/10 Márciuska válasza:
Kathryn Stockett: A segítség. Szerintem nagyon jó kis könyv. Vagy ha Bulgakov túl erős, akkor próbáld esetleg Orwellt, az Állatfarmot például, vagy Merle-t (Állati elmék, Malevil, Védett férfiak, stb). Vagy Daniel Keyes-től a Virágot Algernonnak. Vagy tényleg nagyon jók a klasszikus romantikus könyvek, pl. Elizabeth Gaskell, Jane Austen, Bronte nővérek könyvei. Nálam a tuti befutó Gárdonyitól az Ida regénye. Gyöngyszem!
10/10 anonim válasza:
Vaszilij Suksin: Jöttem, hogy szabadságot hozzak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!