Milyen könyveket ajánlotok amikkel fejleszthetem a szókincsemet beszéd készségemet stb?
Figyelt kérdés
Szoktam könyvet olvasni inkább ebbok könyveket
Én személy szerint az erotikus könyveket szeretem az érdekes is és érdekel/amit olvasok jelenleg: Laura D. - Szex és tandíj, Borsa Brown - Az Arab szeretője, Mia Asher - Laza erkölcsök stb
De milyen könyvek fejlesztik úgy igazán a beszéd készséget, szókincset - 16/F
2017. jún. 24. 15:38
1/4 anonim válasza:
kb mindegyik, de a leginkább a régiek. kezdetnek ajánlom Remarque bármelyik könyvét, nagyon jó író. Mikszáth Kálmán - Beszterce Ostroma, egy "klasszikus", és én nem szeretem a klasszikusokat, de az a könyv, öcsém, ritkán olvastam ilyen jót. Rengeteg régi német és tót kifejezést, még szép régi magyar szót használ. A lap alján általában le is van írva a "fura" szavak magyar értelme, pl. szekerce - fejsze.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi egyszer utánna nézek
Kell is a sok könyv olvasás egyszer egyszer kifigyok a szavakból és ciki dolog / lányokkkal való beszélgetéskor
2017. jún. 24. 18:05
3/4 anonim válasza:
Klasszikus irodalom, világirodalom. Gyönyörű fordítások születtek nagy költőink és íróink tollából. Romantikus vagy realista regények, francia, orosz, angol nagyok... Dumas, Balzac, Stendhal, Gogol, Tolsztoj, Dosztojevszkij... egyik jobb mint a másik, gazdag, választékos szókinccsel.
4/4 Márciuska válasza:
Minden könyv bővíti a szókincsedet, amit elolvasol. De szerintem az a legjobb, ha sokfélét olvasol, mivel minden szerző és minden műfaj kicsit más szavakat, kifejezéseket használ. Így minél több műfajba "kirándulsz" és minél több szerzőtől, annál több szót ismerhetsz meg. Sőt, szerintem verseket is érdemes olvasni. Radnótinak például valami elképesztően fantáziadús kifejezései vannak a tájverseiben (Naptár, Éjszaka, Zápor, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!