Kellenek egy könyvbe bekezdések?
Kell, és nem azért hogy valami részegységet elválasszon, hanem hogy tagolja a szöveget és ne legyen az egész egy összefüggő tömb. Sokkal jobban fárasztja a szemet és az agyat hogy nem tudsz megállni egy-egy bekezdésnél, hiszen ha elveszed a szemed egy tagolatlan szövegtől akkor utána nehezebben találsz vissza és kizökkent, és kényelmetlen visszakeresni a sorok között hogy hol volt az utolsó mondat vége. Garantáltan nem fog a szemed ugyanarra a pontra nézni ha elvetted a tekinteted egy mondat végéről. Tagolásnál viszont annyit be tudsz tájolni hogy a lap mely részén értél a végére, és értelemszerűen az új bekezdést az adott részen a sor elején keresed, nem pedig elveszve valahol benne.
Szvsz én bele sem olvasnék olyan tartalomba ami nincs tagolva mondjuk oldalanként legalább 2-3 bekezdésre.
Kellenek. Ugyanazért, amiért a szavak közt is vannak szünetek, írásjelek. Próbáldkihogymennyire fárasztóaszemnekésazagynakhamindenegybenvanömlesztveésnincssemmitámpontoshohyholisérvégetegyszóésholkezdődikamásik
Ezért kellenek a bekezdések.
Rendesek vagytok! Köszi!
És teljesen igazatok van. Csak azért gondoltam, mert amit én írok abban nagyrészben párbeszéd van. Az azért nem annyira fáraszto a szemnek.
Pl.:
- Hát nem tudom... Nekem nem tűnik olyan jó ötletnek -
mondta X.
- Ugyan már! Már minden készen van, csak nem akarnád,
előről kezdeni az egészet! - tette csípőre a kezét Y.
- Na jó... talán, meggondolom...
- Jó! Akkor gondolkozz! - biccentett és elindult - De csak keddig van időd gondolkozni! Szerdán indulunk! - mondta és elviharzott.
- Szerdán... indulunk... Na azt majd meglátjuk!
Ez csak egy pl. volt. :)Köszi a válaszokat.
(Csicsky már tudja mit fogok ide írni! ;) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!