Szerintetek egy regény végigolvasása, vagy hangoskönyvben meghallgatása több idő? És vajon van időbeni eltérés aközött, hogy papíron, könyv formában, vagy elektronikus eszközön olvasunk?
Igazából mindkettő emberfüggő.
Szerintem általánosságban azért az emberek gyorsabban olvasnak el magukban egy könyvet, mint ahogy azt felolvasó.
Én még nem észleltem, hogy az egyiket gyorsabban olvasnám, mint a másikat.
Jómagam nem szeretek monitorról olvasni, nagyon fárasztja a szemeimet. Rövidebb időtartam esetén ugyanolyan sebességgel olvasok monitorról, mint papírról, de hamarabb kipukkadok.
A hangoskönyvet autóban, sportolás, gyaloglás közben részesítem előnyben. Nyilván gyorsabban olvas az ember az anyanyelvén, mint amilyen sebességű az érthető beszéd, így viszont több dolgot lehet csinálni egyszerre. Mozgó járművön, utazásnál is a hangoskönyvet szeretem csak.
Ha van idő és nyugalom, akkor papírkönyvet olvasok, de akkor csak azzal foglalkozom teljesen zavartalanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!