Egy dolgot nem értettem meg a Harry Potter 7-ben. (? )
Figyelt kérdés
Rengetegszer végigolvastam már az összes regényt, de egy dologra nem sikerült rájönnöm. A végén, abban a pillanatban, amikor Molly megöli Bellatrix-et, rá kellett volna jönni, hogy miért halt meg Sirius. De nem jöttem rá. Ha tippetek, várom! Köszi2010. máj. 17. 20:19
1/5 anonim válasza:
Sirius azért halt meg,mert miközben Bellatrix-szel harcolt,elnevette magát azon,hogy milyen rosszul harcol az unokatestvére.Emiatt nem figyelt,és eltalálta Bella kábító-átka,elájult,és beesett a Halál termében található lepel mögé,ami kvázi megöli.Remélem erre voltál kíváncsi:)
2/5 A kérdező kommentje:
Ööö.. nem egészen, idáig nekem is tiszta, de szerintem lennie kell ebben valami sorsszerűségnek, mert mielőtt Bellatrix meghal, Harry már tudja, mi fog történni.. elvileg attól hogy elneveti magát harc közben, még nem kell feltétlenül meghalnia.. ez a nem világos :) Szerintem van itt egy rejtett "poén" amire nem jöttem rá :)
2010. máj. 21. 20:18
3/5 anonim válasza:
jézusom.. amikor elnevette magát kábító átok érte, és beleesett abba az izébe.. ezen minem érthető? ne csak nézd a szöveget :) olvasd!
4/5 anonim válasza:
Én sem tudom, hogy mire gondolsz. De Bellatrix már korábban is meg akarta ölni Siriust amiért nem a sötét oldalon áll.
5/5 anonim válasza:
Egy ötlet:Lehet,hogy abban a pillanatban meglátta Harry köztük a hasonlóságot.Mindketten eszelősek voltak,játszottak az ellenféllel,mint macska az egérrel.Lehettek is egyformák elvégre rokonok voltak.Abban a pillanatban Harrynek lehet,hogy feltűnt ez,és ezért "tudta",hogy mi fog történni Bellatrixel.És hogy mi lehetett ennek a mondanivalója?Talán az amit az írónő mindig "elrejtve" közölni akar,hogy nem az örökölt természetünk,és nem a képességeink tesznek azzá amik vagyunk,hanem a döntéseink.Mindenkiben egyszerre lakozik a jó és a rossz,de csak az számít,hogy végül jó döntéseket hozzunk.
Remélem segítettem.:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!