SOS! HP közvéleménykutatás! Melyik szereplőd szereted a legjobban? HARRY v. DRACO v. RON?
Melyik szereplőt kedveled a legjobb. Indokold légyszi, és írd le a sorrendet.
(pl. Nekem: 1. Draco, mert imádom, sokat fejlődik a karakter, tetszik ez badass stílusa...stb 2. Harry, őt is bírom, csak néha túl önfeláldozó, amit picit zavart a könyvekben. 4. Ron, nekem nagyon unszimpatikus és fölösleges karakter.)
Nektek hogy van a sorrend? És mindenképp írjátok le, hogy miért olyan, amilyen.
Köszönöm a továbbiakat is! Jöhet még!
Utolsó, teljes mértékben egyetértek veled! Nem is tudtad volna jobban megfogalmazni!
1.Draco
Mert nekem mindig a főszereplő ellensége szimpi.
Mert szegényt mindig lejáratják és bántják Harryék.
Mert fura a családja, hogy halálfalók. Elég stresszes lehet. Ha nem teszed meg amire Voldemort kér, megöli a családodat. Ha Lucius hibázik, Draco szenved miatta. Meg a szülei nem is nagyon mutatják felé, hogy szeretik.
Szegény Draco csak azért bunkó másokkal, mert nem foglalkoznak vele eleget a szülei, és a tanárok sem kedvelik a szülei miatt. Meg hát magától más lenne. Lucius nevelte ilyenre.
2.Ron
Ront utálom, idegesítő egy szereplő.
3.Harry
Na őt mégjobban gyűlölöm. Mindig ő a hős, őt ünneplik. Híres, csak mert meg akarták ölni. (Tudom hogy nem tehet róla, de engem idegesít.)
És mert persze, ő, a nagy varázsló, aki legyőzte Voldemortot! Hányok tőle! És Dumbledore kis kedvence! Bahh...
Na, ez egy nagyon jó kérdés. Ami azt illet, egyik sincs benne a top 10-ben és nem is nagyon tudnám őket rangsorolni.
Harry - mivel főszereplő- a legkidolgozottabb, minden gondolatáról tudunk. Emiatt a jó és rossz oldalával is találkozunk. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy benne volt egy horcrux is, így nem teljesen csak őt véleményezzük. Az ötödik rész környékén elég gyenge az okklumenciára való képtelenség miatt. Nincs valami jó háttere: a szüleit megölték, a keresztapját megölték, Dursleyék utálják, de kénytelen velük lakni, Dumbledore pedig, valljuk be, mindig máshogy áll hozzá: hol kedvesebben, hol bunkóbban. Ehhez képest Harry igenis jó ember lett. Kitartó, bátor és önfeláldozó.
Valljuk be, hogy ez Ronról ugyanúgy elmondható. Ront divat nem szeretni, de végtére is, az első részben ő áldozza fel magát a sakkjátszmánál. Szerintem Ron olyan karakter, aki csak szimplán bizonytalan önmagában. Ráadásul a könyvben nekem kifejezetten szimpi szokott lenni, jó poénjai vannak és szinte mindig Harry mellé áll. A negyedik és a hetedik rész az, ahol meginog, de melyik az a barátság, ahol sosem volt még vita, nézeteltérés, egy kis harag? A filmekben sokszor eltúlozták Ron viselkedését, ott néha zényleg idegesítő, de szerintem igenis fontos szereplő. Neki sincs könnyű háttere: legkisebb fiúként egy családban, mindig csak örökölte a dolgokat, mert pénzük nem volt. A tesói minden babért learattak előtte, aztán egy éves korában született egy húga, aki újdonságnak számított lányként, szóval valószínűleg kiskorában sem nagyon volt ő a középpontban
Dracóról, azt hiszem, megállapíthatjuk, hogy nem önfeláldozó. Ha ez lenne, akkor nem próbálta volna megölni Dumbit. Semmilyen módon. Vállalta volna, hogy Voldemort megölje és kész. Viszont az, hogy nem ölte meg az öreget, mutatja, hogy nem rossz ember, mert nem lett volna rá képes. Azért is nehéz róla véleményt alkotni, mert nem egy főbb karakter. Az biztos, hogy a családja nagyban befolyásolta, de szerintem Sirius példája mutatja, hogy azért ellen lehet ennek szegülni. Csak Dracónak ez kényelmes volt addig, amíg ő nem került veszélybe.
Viszont, amint megtapasztalta a rossz oldalát a dolgoknak, megváltozott .
Ron. Teljesen tipikus, átlagos srác, olyan, mint akit mindenki ismer. Vicces, jópofa, de valahogy mindig csak másodhegedűs. Nem értem, miért lenne felesleges, ő Harry legjobb barátja.
Harry nekem semleges, rengetegen utálják, nem tudom miért. Nem csodálom hogy olyan lett amilyen, 10 évig élt a borzasztó nagynénje családjánál.
Dracót egyáltalán nem kedvelem, szerintem túlértékelt. Semmiképpen sem badass, hanem egy gyáva, kétszínű görcs. Valamicskét fejlődött, de annyira nem, hogy szimpatikussá váljon, sőt.
A 8. rész meg számomra egy drága fanfic, nem tartom a kánon részének.
Ez a kérdés nem is olyan egyszerű, mint amilyennek először tűnik. :D Rowling nem igazán szeret fekete-fehér karaktereket gyártani, pont ebben van az ereje.
Ha Harry egy igazi, élő személy lenne baromira tisztelném amiatt, amit ki kellett állnia 11 éves koráig. Mert a negatív emberek nagyon rossz hatással tudnak lenni, egy kevésbé erős embert nagyon könnyen tönkre tudnak tenni lelkileg és fizikailag is. Na most Harry ahhoz képest egész normális maradt. :)) És már csak ezért sem tudom semmiért se elítnéli... sőt! Lelkiekben megőrizte a tisztaságát, mindig kiállt a gyengébbek mellett és nem egyszer kockáztatta az életét olyanokért, akikért nem lett volna fontos. Talán pont ezért olyan önfeláldozó, mert túl sok rosszat tapasztalt, amik ellen semmit nem tehetett.
Ron meg hogy lenne már felesleges karakter? :) Hisz ő vitt fényt Harry életébe. :D Mi lett volna, ha nem találkoznak és Harry leáll Draco-val barátkozni? :D Ron és a családja számomra példaértékű amiatt, hogy megmutatják, hogy a szegénység semmit nem jelent, ha szeretet van a családban. Bármikor beköltöznék az Odúba! :D Nyilván ahogy sok olyan ember, akinek szűkölködnie kell olykor érez irigységet, neheztelést, ha a társainak jobban megy és persze látja, hogy ők bármit megvehetnek, bármit elérhetnek, ami után ő csak vágyódik, de Ron pont, hogy meg tud változni és kiáll Harry mellett.
Draco egy teljesen más karakter, valahol pont Ron ellentéte. Neki mindene megvan, ami Ronnak nincs, kivéve a családi szeretet. Legalábbis nem olyan formában. De közben neki is pont erre van szüksége. Ő sajnos elég befolyásolható volt és kicsit buta, amit a szüleinek köszönhet. Amiből látszik, hogy ha elkényeztetnek és azt hiszed mindent megszerezhetsz pénzért vagy épp hírnév által, akkor elég rossz úton jársz.
Szóval van három emberkénk, mind nehéz körülmények közül kerül ki, de végül mindannyian túljutnak a sérelmeiken és értelmes életet tudnak élni. Talán Harry-t szeretem a legjobban, mert ő tényleg a nulláról indult. Aztán Draco-t, mert neki a sötétséggel kellett megküzdenie, hogy a fényre jusson. És végül Ront, mert neki minden jó meg volt adva, csak többre vágyott. :) + Neville-t, mert imádom. :D
Draco Malfoy. Bár volt jópár nem túl szép húzása, a karaktere nagyon érdekes és sokat fejlődik. Meg bírom a humorát is.
Harry kedves+rendes, de nem értem ezeket az idétlen dühkitöréseit és a néha furcsa gondolkodásmódját. Meg azért elég idegesítő, hogy annyira merész és önfeláldozó.
Ron hülye, felesleges és idegesítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!