Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a Harry Potter fanfictionról?

Figyelt kérdés

A TÖRTÉNET ELSŐ FEJEZETEI INKÁBB A KARAKTEREK MEGISMERÉSÉVEL FOGLALKOZNAK, AZ IZGALMAK CSAK KÉSŐBB KEZDŐDNEK!!!

Információk és tartalom:

(+12) Porter Scavo, Nicolas ,,Nick'' McCarthy, Scott Attwood, William ,,Willy'' Lee és Molly Cooper elválaszthatatlan jóbarátok. Most kezdik az ötödik tanévüket a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában. Ez a tanév különösen nehéz lesz a számukra, mivel idén kell megírniuk az RBF (Rendes Bűbájos Fokozat) vizsgáikat. Molly bátyja, Matthew érkezik a Roxfortba, mint a másik bűbájtan tanár Flitwick professzor mellett. Emellett érkezik egy új sötét varázslatok kivédése tanár, és Ebshont professzor, a legendás lények gondozása tanár nyugdíjba vonul. Matthew karácsonyi bált szervez a negyedéves, vagy annál idősebb diákok számára. Voldemort egyre növeli a hatalmát, a halálfalói mindenhol ott vannak. Az öt jóbarátnak minden akadályt le kell küzdeniük, miközben megismerkednek a szerelemmel, vitákat és családi katasztrófákat élnek meg. Talán a Roxfort a legbiztonságosabb hely, persze csak addig, amíg Albus Dumbledore az igazgató. De hová tűnt Dumbledore?

Minden kérdésre megtudod a választ, ha elolvasod a történetüket.

A történet nem követi a Harry Pottre c. könyv- és filmsorozatot!!! A történetben felmerülő és egyéb más könyvben/filmben/sorozatban szereplő nevek hasonlósága NEM BÍR JELENTÉSSEL! A történet E/3. (egyes szám, harmadik személy)-ben íródnak, egy-egy fejezet erejéig viszont egy-egy főszereplő szemszögére is áttérek.

A link (wattpad):

[link]

2017. máj. 12. 17:56
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Szépen fogalmazol, ezt nem vitatom. De az a baj, hogy ez a fejezet valahogy túl műnek tűnt, mintha te sem tudnád mi a célod vele, csak erőltetnéd a sorokat. Az első fejezettel meg kell fogni az olvasót, és bár nem kell minden részt akció jelenetekkel teletűzdelni, de azért valami történhetett volna, vagy legalább ötletesen bevezethetted volna a sztorit. Itt tényleg nem izgalomra gondolok, hanem valamire ami te vagy, valami egyedi ötletre. Mert ez a fanfiction szép és kellemes, de valljuk be, kicsit unalmas és sablon.

Eddig még csak egy Harry Potter fanfictiont írtam, viszont akkor "megcsapott az ihlet", megállás nélkül folytak a szemem előtt az események. Tudtam hogy szeretném ha benne lennének a tekergők, szeretném ha "időutazós történet" lenne, mindenképp tele akartam tűzni váratlan fordulatokkal, kapcsolatokkal de úgy hogy nem viszem túlzásba a romantikát, és persze kalanddal. A főbb pontokat mind kijegyzeteltem egy füzetbe, még az epilógus vázlatát is megírtam. Aztán a többit már csak a fantáziám töltötte ki, és nagyon meglepett hogy tetszik az embereknek, hiszen ezelőtt még sosem írtam semmit.

Szóval nem az dönti el hogy jó író-e valaki hogy mennyi könyve van. A legfontosabb az, hogy élvezd amit csinálsz, legyen benne a szíved-lelked, a fantáziád, te magad. Mert ez amit most bemutattál egy sablon, nincs benne semmi egyedi. Döntsd el már a legelején hogy mi lesz a fanfiction-ben, tervezd meg fejben, vagy akár írd ki papírra. És fontos hogy ha nem megy, ne erőltest, vár meg amíg megjön hozzá a kedved és az ihlet.

Ez nem negatív hanem építő kritika, és tényleg tetszik ahogy fogalmazol, van érzéked hozzá, csak próbáld betartani azokat amikről írtam:)

Sok sikert kívánok!

17/l

2017. jún. 3. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!