Tudnátok könyveket ajánlani?
*előnyben az E/1 formátumban írott.
*lehet misztikus és ifjúsági irodalom egyaránt.
*16+ lehet (káromkodás, vér, erőszak...), de azért 18+ (khm, felnőtt tartalom már kevésbé érdekel..)
*sorozat és/vagy egyrészes könyvet ajánlását várom.
*ha lehet, kérnek egy rövid és spoiler mentes értékelést.
*ja, és 15 vagyok 😁
A könyvmolyképző kiadónál válogass azt ajánlom, a vörös pöttyösöket imádni fogod.
Egy pár a kedvenceim közül:
Luxen sorozat
Végzet ereklyéi sorozat
Tüskék és rózsák udvara
Angyalok bukása
Ezek mind fantasyk, izgalmasak, és romantika is van bennük. A Luxenben kicsit több, míg a Végzet ereklyéiben kevesebb. :)
Nem vagyok sorozatgyilkos: E/1-ben íródott, ifjúsági, misztikus, nincs benne szexuális tartalom, és bár nem olyan durva, de azért vehető 16+-osnak is, mert azért van egy morbid beütése. A főszereplő 15 éves, egy halottasházat üzemeltet a családja, ahol ő is rendszeresen besegít - hullabolod mellékesen -, ja és mellé szociopata is. Éli az életét, aztán egyszer lát egy dolgot, ami felforgatja az életét, és nincs választása: nyakig benne van az egészben. Elhatározza, hogy ő maga oldja meg a bűnténysorozatot, de azt még nem tudja, hogyan, és hogy lesz-e elég önüralma hozzá, hogy időben megfékezze magát és ne menjen túl messzire.
Sorozat, de egyrészes könyvnek is megállja a helyét, és szerintem az első része a legjobb.
kisfiamnak olvasom fel, de felnőtt fejjel is élvezhető:
Így neveld a sárkányodat
-7 kötet, különálló, de utalások vannak ide-oda
-III. Hablaty Harákoló Harald emlékiratai, amiből kiderül pl, hogy Hegyesenköpő Bélhangosnak miért ez a neve, hogy Bögyös berta keblei öltek már embert, stb, stb... szeretem, tényleg könnyed, szórakoztató olvasmány.
Amúgy szerintem 15 évesen szint ekötelező a Harry Potter és A gyűrűk ura, illetve a Babó olvasása. Nem E/1-ben íródott, de pont a korosztályodnak való.
Ami E/1-ben most hirtelen az szembe jut, minden feltételnek megfelel, de kicsi vagy még hozzá :o
Kiera Cass: Párválasztó: kevésbé misztikus, jövőben játszódó
Joss Stirling: Lélektársak: misztikus, fantasy
Stephenie Meyer: A Burok
Meg már csak ismételgetni tudom, az előttem levő válaszolókat: Sarah J. Maas Üvegtrón: misztikus Cassandra Clare: Pokoli Szerkezetek, Végzet Ereklyéi: fantasy bár ezek pont nem E/1 formátumban íródtak, de ezek tényleg fantasztikus könyvek!
Amiket én nagyon szeretek, tehát ajánlom neked:
Kiera Cass-Párválasztò
Susan EE- Angelfall
Sara J.Maas-Üvegtròn
J.L.Armentrouth-Obszidián
Tahereh Mafi-Ne érints
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!