Ha megírok egy "könyvet", elejétől a végéig. Megtervezem a borítót, kinyomtatom, stb. hogyan válik el, hogy mi lesz a műfaja?
Jártam irodalom órára, tudom mi micsoda! :D de egy " új műnél, hogy működik ez " ??
Köszi előre is!
.....
Nahát! A mese pedig mese. Ki hitte volna!?
Teszem azt egy történet, nem valós, de vannak benne valós elemek is. Lehet regény,novella,vagy simán szórakoztató irodalom. Hol vannak a határok pl.? Ez érdekelt volna..
Nem igazán értem a kérdést. Szóval van egy történeted, amit magadnak írsz, tehát nem nyilvános publikációra szánod. Nagyon sokan, akár a fióknak írnak, akár a nyilvánosságnak, beleesnek abba a hibába, hogy megpróbálnak megfelelni egyes műfajoknak, esetleg nem mernek kilépni az adott zsáner keretin kívülre. A világod felépítéséből derül ki, hogy mi a műfaj, és azt sokszor nem is te döntöd el, hanem az olvasók.
Ott van például a Harry Potter (az első rész), van olyan, akinek ez meseregény, másnak már fantasy, sőt, egyenesen urban fantasy. És mind benne van, azon belül próza, fikció, gyermek- és ifjúsági irodalom.
Ha kiadásra szánod, akkor nem is szükséges foglalkoznod a borítóval, az nem a te dolgod, sokszor az író még meg sem választhatja, hogy milyen borítót szeretne, az a kiadó dolga.
Előző vagyok. Azt mondod, jártál irodalomórára, mégsem tudod, hogy regény és novella közt például a terjedelem is különbség. Azt, hogy valami szórakoztató irodalom vagy szépirodalom-e, szintén az olvasóközönség dönti el.
Bár azt hiszem, a kérdésed alapján a tiéd biztos, hogy nem szépirodalom.
K
Szándékomban állt, elküldeni egy kiadónak. Hátha kapok valami pozitív visszajelzést, netán szívesen kiadnák.
A borítót is magam szerettem volna tervezni, Illetve a műfajt, stb... Illetve, a második ezzel kapcsolatos kérdésem révén ismét le lettem butázva. :D szóval azt hiszem, hogy inkább csak magamnak és a barátainak írok! :D
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!