Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ha megírok egy "könyvet",...

Ha megírok egy "könyvet", elejétől a végéig. Megtervezem a borítót, kinyomtatom, stb. hogyan válik el, hogy mi lesz a műfaja?

Figyelt kérdés

Jártam irodalom órára, tudom mi micsoda! :D de egy " új műnél, hogy működik ez " ??

Köszi előre is!

2017. jan. 30. 20:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A műfajának nincs köze a borítóhoz vagy a nyomtatáshoz. És a műfaja úgy dől el, ahogy megírod. Ha te bűnűgyi regényt írsz, akkor bűnűgyi regény lesz. Ha te fantasy-t írsz, akkor fantasy lesz. Csodálatos, mi?
2017. jan. 30. 20:37
 2/9 A kérdező kommentje:

.....

Nahát! A mese pedig mese. Ki hitte volna!?

Teszem azt egy történet, nem valós, de vannak benne valós elemek is. Lehet regény,novella,vagy simán szórakoztató irodalom. Hol vannak a határok pl.? Ez érdekelt volna..

2017. jan. 30. 21:10
 3/9 anonim ***** válasza:
Bevallom őszintén, én sem igazán értem a kérdésed. Az előttem válaszolónak ugyanis igaza van, minden "műfaji besorolás" csakis rajtad múlik. A "szórakoztató irodalom" pedig egy kategória, ergo az lehet regény is, meg novella is.
2017. jan. 31. 12:11
 4/9 A kérdező kommentje:
Elég lett volna akkor, egy ilyen válasz; " Rajtad múlik. " mert ez volt a kérdés lényege, talán nem jól fogalmaztam meg, ez tény!
2017. jan. 31. 12:58
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem a kérdést. Szóval van egy történeted, amit magadnak írsz, tehát nem nyilvános publikációra szánod. Nagyon sokan, akár a fióknak írnak, akár a nyilvánosságnak, beleesnek abba a hibába, hogy megpróbálnak megfelelni egyes műfajoknak, esetleg nem mernek kilépni az adott zsáner keretin kívülre. A világod felépítéséből derül ki, hogy mi a műfaj, és azt sokszor nem is te döntöd el, hanem az olvasók.

Ott van például a Harry Potter (az első rész), van olyan, akinek ez meseregény, másnak már fantasy, sőt, egyenesen urban fantasy. És mind benne van, azon belül próza, fikció, gyermek- és ifjúsági irodalom.

Ha kiadásra szánod, akkor nem is szükséges foglalkoznod a borítóval, az nem a te dolgod, sokszor az író még meg sem választhatja, hogy milyen borítót szeretne, az a kiadó dolga.

2017. febr. 1. 18:21
 6/9 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Azt mondod, jártál irodalomórára, mégsem tudod, hogy regény és novella közt például a terjedelem is különbség. Azt, hogy valami szórakoztató irodalom vagy szépirodalom-e, szintén az olvasóközönség dönti el.

Bár azt hiszem, a kérdésed alapján a tiéd biztos, hogy nem szépirodalom.

K

2017. febr. 1. 18:23
 7/9 A kérdező kommentje:

Szándékomban állt, elküldeni egy kiadónak. Hátha kapok valami pozitív visszajelzést, netán szívesen kiadnák.

A borítót is magam szerettem volna tervezni, Illetve a műfajt, stb... Illetve, a második ezzel kapcsolatos kérdésem révén ismét le lettem butázva. :D szóval azt hiszem, hogy inkább csak magamnak és a barátainak írok! :D

Köszi!

2017. febr. 1. 18:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Van ilyen kiadó, amelyik örömmel kiadja. A Publio például ilyen (bocs, remélem, ez nem számít reklámnak, nem vagyok az említett kiadó alkalmazottja, csak eszembe jutott). Vagy más magánkiadók. Persze nem ingyen.
2017. febr. 2. 17:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem lettél lebutázva, csak sokszor nem a szerző dönti el a műfajt.
2017. febr. 2. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!