Hogy tudok vágójelet állítani egy dokumentumra?
Figyelt kérdés
Szeretnék egy nyomdának könyvet leadni, és ők megkövetelik a vágójel beállítását, azonban fogalmam sincs, hogy ezt hol lehet megcsinálni. Azt olvastam, hogy grafikai programokkal lehetséges ez, de én nem rendelkezek ilyenekkel. A Microsoft Office Word-nél és az Adobe Reader-nél kimerült a programok tárháza. Nagyon-nagyon örülnék, ha valaki tudna segíteni ebben, szeretném minél előbb leadni az anyagot, hogy kész legyen időre. Köszönöm!2017. jan. 29. 13:27
1/2 anonim válasza:
Kiadványszerkesztő program kell neked ehhez, pl. Adobe Indesign. Viszont én javasolnám, hogy keress fel egy profi kiadványszerkesztőt, akik megformázza a munkádat. Ugyanis a nyomdában ezzel nem foglalkoznak, az pedig elég merész, hogy egy word doksival odaállítasz. Főleg, ha képek is vannak benne, akkor hozzáértés hiányában nagyon csúnya dolgok születhetnek, ha kimarad mondjuk a kifutó vagy a színtér beállítása. De egyébként is szükséges lenne egy hozzáértő, ha igényes anyagot szeretnél kiadni a kezedből.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Word-ben megtaláltam a vágójelet, azonban ha ezt pdf-ben mentem el, nem látszik... sajnos rájöttem, hogy hiába nézem az Adobe Readert órákon keresztül és kutatok benne lelkesen, az nem változik profi, kiadványszerkesztő programmá. Csak olyan durva tarifákkal dolgoznak, és néhány kattintásért több ezer forintot elkérnek... ezt szerettem volna elkerülni, de úgy látszik nem lehet. Még egyszer köszönöm a segítségedet! :)
2017. jan. 30. 15:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!