Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A Párválasztó című könyv...

A Párválasztó című könyv mikor játszodik?

Figyelt kérdés
A barátnőim olvasák. Ma belenéztem és azt írta, hogy valamilyen híradóban szerepeltek, pedig én azt hittem, hogy ilyen 19.században játszodik vagy valami ilyesmi. Megkérdeztem és ők sem tudták mikor játszodik.

2016. dec. 22. 14:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Azt se vette észre senki, hogy ez is egy disztópikus regény akar lenni? Ebből nyilvánvaló, hogy a jövőben.
2016. dec. 22. 14:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :)
2016. dec. 22. 15:06
 3/5 ZsozsóBozsó válasza:
Azt hiszem hogy a 4. vagy a 3. világháború után
2016. dec. 23. 15:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Évre pontosan 2024. A Párválasztó történetek első részében benne van. :)
2017. jan. 28. 22:56
 5/5 anonim ***** válasza:

Én most olvastam ki az első kötetet, így nagyjából frissek az emlékek.

A könyv elején sokszor úgy éreztem, hogy ez a múltban játszódik évszázadokkal korábban. Aztán folyamatos utalást tettek arra, hogy tv, híradó, technológia, majd említették nem is egyszer, hogy a 4. világháború.

Azt hiszem 2024 volt, ahogy az előttem szóló is írta, de én sokszor magamban hozzáraktam még vagy 100-200 évet, hisz mégis csak volt (a mai dátumhoz képest) még 2 világháború, ráadásul a történelmet teljesen titkolták.

SPOILER: Mer a 2. kötet elején a Mindenszentekről kérdezősködik, és egy csomó mai ünnepet nem ismer. Ahhoz, hogy ilyen fontos dátumok és történelmi események(nagyon titkolják őket, csak még nem derült ki, hogy miért) teljesen a homályba veszett, de ehhez szükség van vagy 3-4 generációra. Az pedig nem kevés idő.

Most ha azt is vesszük alapul, hogy alternatív világ, túlságosan is kapcsolja ehhez a világhoz az író a könyvet, így inkább azt tudnám elképzelni, hogy ebben a világban játszódik, egy távoli jövőben.

Viszont ha ez az a világ, akkor talán 2200 körül kellene játszódnia. A másik érdekesség, hogy bár van televízió, vagy villany (mint az első kötetben kiderült), viszont olybá tűnik, hogy a telefon csak nagyon-nagyon kevés embernek adatik meg, és az internet mintha nem is létezne. Ez számomra már csak azért is különös, mert a mi világunkban azért már pár évtizede ezek jelen vannak.

Tehát igen, érdekes egy kérdés. Az író valahogy annyira megkavarta a világokat és az idősíkokat, hogy hiába tudom, hogy maga a könyv gyakorlatilag most játszódik, deee igazából egy messzi jövőnek mutatja, inkább érzem valami régi múltnak.

Bár a második kötet elején járok, remélem, hogy azért tisztázódni fog ez a kérdés, mert számomra sokkalta érdekesebb a "miért titkolják a múltat", mint Celeste kirohanása. Remélem sort kerített erre is az író.

2019. jan. 8. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!