A Párválasztó című könyv mikor játszodik?
Én most olvastam ki az első kötetet, így nagyjából frissek az emlékek.
A könyv elején sokszor úgy éreztem, hogy ez a múltban játszódik évszázadokkal korábban. Aztán folyamatos utalást tettek arra, hogy tv, híradó, technológia, majd említették nem is egyszer, hogy a 4. világháború.
Azt hiszem 2024 volt, ahogy az előttem szóló is írta, de én sokszor magamban hozzáraktam még vagy 100-200 évet, hisz mégis csak volt (a mai dátumhoz képest) még 2 világháború, ráadásul a történelmet teljesen titkolták.
SPOILER: Mer a 2. kötet elején a Mindenszentekről kérdezősködik, és egy csomó mai ünnepet nem ismer. Ahhoz, hogy ilyen fontos dátumok és történelmi események(nagyon titkolják őket, csak még nem derült ki, hogy miért) teljesen a homályba veszett, de ehhez szükség van vagy 3-4 generációra. Az pedig nem kevés idő.
Most ha azt is vesszük alapul, hogy alternatív világ, túlságosan is kapcsolja ehhez a világhoz az író a könyvet, így inkább azt tudnám elképzelni, hogy ebben a világban játszódik, egy távoli jövőben.
Viszont ha ez az a világ, akkor talán 2200 körül kellene játszódnia. A másik érdekesség, hogy bár van televízió, vagy villany (mint az első kötetben kiderült), viszont olybá tűnik, hogy a telefon csak nagyon-nagyon kevés embernek adatik meg, és az internet mintha nem is létezne. Ez számomra már csak azért is különös, mert a mi világunkban azért már pár évtizede ezek jelen vannak.
Tehát igen, érdekes egy kérdés. Az író valahogy annyira megkavarta a világokat és az idősíkokat, hogy hiába tudom, hogy maga a könyv gyakorlatilag most játszódik, deee igazából egy messzi jövőnek mutatja, inkább érzem valami régi múltnak.
Bár a második kötet elején járok, remélem, hogy azért tisztázódni fog ez a kérdés, mert számomra sokkalta érdekesebb a "miért titkolják a múltat", mint Celeste kirohanása. Remélem sort kerített erre is az író.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!