Netes Könyvíró oldalakat keresek, lehetőleg magyar nyelvűt. Ismertek ilyet?
Olyan weboldalt keresek, amin lehet könyveket, novellákat írni, és találtam is párat, de mind angol nyelvű, és mostohául bánik az ékezetekkel :D
Ezért keresnék magyar nyelvűt, ahol talán megmaradnának, és az adott betűt nem írná át különböző betű- és jelkombinációvá. Ha valaki tudna esetleg magyar nyelvűt ajánlani, nagyon hálás lennék :)
Tudod, ami egy online alkalmazásban elszáll (bőven megesik az ilyesmi), azt sokszor lehetetlen visszaszerezni. Nem úgy, mint pl. a törölt fájlokat a gépről. Ehhez képest, ha kialakítasz magadnak egy jó kis rendszert a mentésre, akkor nagyon extra szerencsétlenség kell érjen, hogy elveszítsd a fontos fájljaidat, vagy a tartalmukat.
Én pl. csak Wordben írok. Kb minden leírt mondat után nyomok automatikusan egy mentést. A Ctrl+s már lassan olyan nálam, mint a levegővétel: észre sem veszem, csak csinálom. Ezen kívül egy történethez egy (max. kettő) fájlba szoktam külön jegyzetelni, amiből időnként elteszek egy-egy másolatot dátummal (mindig azonos formátumban) a fájlnévben egy külön mappába.
Ezen kívül minden fontos fájlom bármi jelentősebb módosítás után azonnal megy a telefonomra az SD kártyára (vagyis mindig nálam vannak a fájljaim, bárhol meg tudom nyitni őket), meg kicsit ritkábban a külső vinyómra is (ebből kettő is van, most mindkettőn rajta vannak ugyanazok a word doksik). Ha útközben kezdek el jegyzetelni, azt meg a mobilomon a ColorNote-ban szoktam, mert ez meg szinkronizálja magát online, vagyis elvileg mindenem megmarad benne, ha a telefonommal történne valami. Otthon ezeket a történetes jegyzeteket át szoktam írni a helyükre, olyan mezei módszerrel, hogy nézem a telefonon és írom a Wordbe. :) (Lehetne másolgatni is a fájlokat, de így legalább rögtön rendbeteszem és nem gyűlik a sok teendő.) Ugyanígy, ha nem a gépen van a legfrissebb verziója valamelyik fájlnak, akkor írok egy felkiáltójelet a fájlnév elejére, és otthon összefésülöm az eredeti fájllal a gépen, hogy ott mindig a legfrissebb verzió legyen.
Arra a problémára meg, hogy melyik fájlod a frissebb, tökéletes megoldás, ha megnézed a fájl utolsó módosításának a dátumát. A fájlkezelőkben át tudod rendezni utolsó módosítás dátuma szerint a fájlokat, ebből rögtön látod, mihez nyúltál hozzá utoljára.
Én még pdf-et is szoktam csinálni a word fájlokból és azokat is elteszem bizonyos időközönként. Meg ezeket a telefonon is jobb visszaolvasni (ha csak azt akarom), és nem esik meg olyan, hogy véletlenül beleszerkesztek.
Ja, és persze a telefon usb kábele alap dolog a táskámban. :D
Ezen kívül vírusos, megbízhatatlan gépen nem írok, és nem is csatlakoztatok ilyenre semmilyen írható adathordozómat. Ilyenen max a gmail-be írok, és ott mentem piszkozatként.
Remélem, tudsz ebből valami ihletet meríteni a problémád megoldásához. :D Mert egy online szolgáltatásra bízni magad, ha félsz az adatvesztéstől, nem a legjobb ötlet. Viszont ugye igényel egy kis erőfeszítést a dolog, hogy kialakítsd a számodra hatékonyan működő rendszert.
Mondhatjuk, hogy több éves gyakorlattal rendelkezem, kb 10 éve kezdtem először az első "művemet", ha szabad így fogalmaznom :D
Az még a legegyszerűbb módszerrel készült, toll és füzet, majd később begépeltem (ami egy géphalál miatt elveszett, akkoriban még mifelénk nem volt gyakori a pendrive, csak a floppy, de azt meg mindig lenyúlták tesómék, hogy ilyen-olyan meseképeket tegyenek rá). Az abból a szempontból volt veszett fejsze nyele, hogy ha nagyobb rész nem tetszett és újraírtam, akkor fél oldalas lehúzás, újraírás, stb, egy idő után már átláthatatlan volt. Utána jött a rögtön gépre. De azt meg nem találtam biztosnak (a korábbi géphalál emléke lebegett előttem), így vettem pendrive-ot. Akkor jött a gépre, pendrive-ra mentés. Volt olyan, hogy pár hónap kimaradt, amolyan ihlettelenségi időszak, utána újrakezdtem, és pl 10 oldal után jutott eszembe, hogy én ezelőtt a pendrive-ra mentettem a legutolsó verziót és nem frissítettem a gépit, így volt két teljesen különálló verzió az ikszedik fejezet után. Aztán jött a C meghajtó, D meghajtó, pendrive-ra mentés. Az állandó frissítésektől agyvérzést kaptam, hogy 2 sor után is végig kell venni mindent. Én nagy ész, kitaláltam, hogy akkor csak a pendrive-on írom, és x időközönként csinálok egy mentést gépre is. Akkor volt egy nagy ihletözön, elég jól haladtam, az egyik biztonsági menték kimaradt. A céges gépről meg vagy összeszedtem valamit, vagy csak akkor adta fel a pendrive, de mikor másnap otthon folytattam volna, a pendrive kinyiffant, nem ismerte fel egyik gépem se, mindenáron formázni akarta, így sok-sok oldal elveszett. Ezért is gondoltam online megoldásra, mert akkor a pendrive-ot sem kell pakolgatni, meg az össze-vissza frissítés, másolás is kiiktatható. Legalábbis reméltem. Lehet az lenne a tuti, ha visszaszoknék a füzet-toll módira :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!