Klasszikus regényeket tudnátok ajánlani?
Jane Eyre, Büszkeség és balítélet, Üvöltő szelek... Ezekhez hasonlókra gondoltam. (:
16/L
Szia!
Az általad olvasottak alapján először ezek jutnak eszembe:
Charlotte Bronte: Villette
Anne Bronte: Wildfell asszonya
Alexandre Dumas: Monte Cristo grófja
Dumas többi regénye is jó. Ezek kalandosabbak, mint a Bronte nővérek, vagy Jane Austen regényei, de ízig-vérig klasszikus romantikus. :)
Jane Austen többi regénye.
Charles Dickens: Szép remények
És ha már a romantika kicsit sok lenne, akkor szerintem passzolnak az általad írtakhoz, de átmenet a realistább történetek felé, kevésbé "rózsaszín", de esetleg megtetszhet valamelyik:
Gustav Flaubert: Bovaryné
Denise Diderot: Az apáca
Theodore Dreiser: Carrie drágám
Thomas Hardy: Lidércfény
Thomas Hardy: Egy tiszta nő
Emile Zola: Patkányfogó
Gárdonyi Géza: Ida regénye
Az Ida regénye nagyon jó, én is ajánlom!
Ezen kívül:
- Louisa May Alcott: Kisasszonyok sorozat, Nyolc unokatestvér+Nyíló rózsa, Régimódi lány (ezek picit könnyedebbek, lányosabbak)
- Elizabeth Gaskell: Észak és dél
- Anne Bronte: Agnes Grey
- Charlotte Bronte: Az angoltanár
Ahogy az előttem levők is írták: Jane Austen és a Bronte testvérek könyvei, Louisa May Alcott könyvei.
És ha esetleg valami nem Jane Austen féle romantikus könyvre vágysz, akkor ajánlanám Harriet Beecher-Stowe: Tamás bátya kunyhóját. Nagyon jó könyv és tanulságos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!