Mi a véleményed arról, ha egy könyvben van erotikus tartalom is?
Mondjuk egy valósághű, emberi kapcsolatokról szóló könyvben részletezve van a szexualitás is, mint az élet része. Ez milyen hatást vált ki?
1. Taszít, abba is hagyod a könyvet.
2. Semleges, nem érdekel különösebben.
3. Tetszene, hogy ez is része a történetnek.
Több fajta vélemény is van. Egy író szemszögéből kb. ez "Leszarom, hogy pár embernek nem tetszik, mert vesztek 10 olvasót innen, nyerek másik 500-at onnan". Szimpla logika.
Emellett én azok táborát boldogítom akik szerint igenis kell erotikus tartalom egy könyvbe. Aki nem szereti az maximum átugorja, aki meg szereti az örül neki.
Amúgy egy valósághű, emberi kapcsolatokról szóló könyv írásakor, hogy a fenébe merül fel az a kérdés, hogy kell-e erotikus tartalom?
Emberi kapcsolatok nem csak barátságokra, családi kapcsolatokra korlátozódik. Ha felnőtt vagy akkor tudod, hogy a szex fontos része, akár alapja is egy házasságnak. Hány kapcsolat megy tönkre miatta ha véletlen nem működik...
Én a helyedben meggondolnám, hogy ilyen komoly témába fogok-e ha ilyen dolgokról elgondolkozol, hogy kihagyd vagy ne.
Köszi a válaszokat.
#4. Nem merült fel, hogy kell-e, mert van. Én csak azt akartam megtudni, ez milyen érzést vált ki az emberekből. És igen, felnőtt vagyok, de 13 évesen is tudtam hogy a szex fontos az ember életében.
Szóval én is szeretem ha egy könyvben ez részletezve van, meg szerintem kell is bele. De nem vagyunk egyformák, tudni szerettem volna hogy más mit gondol erről.
Az erotikus tartalom akkor elfogadható (szerintem) ha nem e köré épül az egész. Gondolok itt a Szürke Ötven Árnyalatára.
Nem fogok hazudni, elolvastam, a filmet is láttam, nekem kifejezetten tetszett, de ettől függetlenül nem pártolom az ilyen egy történetszálra épülő sztorikat. Nyilvánvaló, hogy a szex könnyen eladható, ezért építik bele sokan a történetükbe.
Nos, taszít-e? Régen amikor fiatalabb voltam, nagyon is taszított, és akkor nem értettem, hogy miért mondták mások, hogy ahogy idősödök, egyre természetesebbnek veszem a dolgot. Persze, van olyan korombeli ismerősöm, aki kifejezetten gyűlöli az ilyen jeleneteket, mert undorítónak tartja őket, mivel ő egy történetre kíváncsi, és nem arra, ahogy a főszereplők duracell nyusziként d*nak. Már bocsánat :D
Én szeretem a jól megírt erotikus jelenetet, ha szerves része a történetnek, illetve a két szereplő kapcsolatának. Ha csak azért van teleszórva vele egy regény, mert ezzel lehet eladni, az nem az én világom.
Számít a nyelvezet. Nem élvezem, ha egy író anatómia előadást tart, és az egész jelenet arról szól, hogy ki épp hol matat.
Szóval 3-as, ha jól megírod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!