Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ti! Csendben vagy zenére...

Ti! Csendben vagy zenére szerettek inkább olvasni? Ha zene, akkor mi? :D Nekem csakis; Apocalyptica. 📘🎵

Figyelt kérdés

2016. okt. 11. 18:25
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Én csak csendben tudok olvasni mert ha zenét hallgatok közben akkor nem a könyvre figyelek hanem elkezdek énekelni
2016. okt. 11. 18:36
 2/8 anonim ***** válasza:
66%

A zene nagyon elvonja a figyelmem, főleg a jó zene, úgyhogy az felejtős. Én beteszek valami folyamatos háttérzajt, ami vég nélkül szól, nem dallamos, így tudok figyelni arra amit olvasok & értem is, miről van szó benne.

Egész csomó ilyen hangeffektusom van, Kérdező :) mindenféle indusztriális holmik, vízpumpa vezérlő, légcserélő berendezés, atomreaktor, dugattyúk, és így tovább.

2016. okt. 11. 18:50
 3/8 anonim ***** válasza:
67%
Csönd. Amikor olvasok, akkor olvasok.
2016. okt. 11. 19:04
 4/8 RoseTyler ***** válasza:
76%

Nekem igazából mindegy, de mivel legtöbbször tömegközlekedésen olvasok, így zenét hallgatok közben, hogy ne halljam a többi ember beszélgetését, meg egyéb zavaró zajokat. És mindig olyan zenét hallgatok, amit már kívülről fújok, az nem vonja el a figyelmem a szövegről. Néhány könyvhöz hozzá is kapcsolódott a fejemben néhány zene. Például Brandon Sanderson Leszámolók sorozata közben csak Skilletet hallgatok szívesen, mert amellett kezdtem olvasni és nekem valahogy hozzáad a hangulatához. De volt, amit pl. csak jpop zenék mellett szerettem olvasni. :)

Viszont, ha megesik az a ritka eset, hogy otthon is jut időm olvasni, akkor csendben szoktam.

2016. okt. 11. 20:34
 5/8 anonim ***** válasza:
Csak csendben tudok olvasni, ha zene is megy akkor arra is figyelek mert olyat hallgatnék amit szeretek. Amúgy az egész multitasking dolog nagyon fárasztó az agynak, mert ugrál a figyelem a sok dolog közt és rosszabb is így a dolgok felfogásának minősége, mint ha csak egy dologra kéne figyelni.
2016. okt. 11. 21:13
 6/8 RoseTyler ***** válasza:

Most azért lettem lepontozva, mert zenével zárom ki a külvilágot olvasás közben?! Basszus, ha az embernek az a fél-egy óra adatik olvasásra, amíg utazik a városban, akkor mihez kezdjen? Csináljatok csendet a villamoson meg a héven, ha tudtok! Nekem még nem sikerült. :D Mások cseverészése meg sokkal jobban elvonja a figyelmet az olvasásról, mint a jól ismert zenék.

A szöveg nélküli, főleg monoton zenék/hangok amúgy nem vonják el a figyelmet az olvasott szövegről.

Azt meg saját magamon tapasztalom, hogy adott zenék, amiket a végtelenségig ismétlek olvasás (vagy tanulás) közben, segítenek visszaidézni azt, amit olvastam/tanultam, mialatt hallgattam. És némelyik három év távlatából is még mindig működik valamennyire.

2016. okt. 11. 23:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Csendben képtelen vagyok olvasni, de zene mellett sem megy. Nálam közben valami sorozat vagy főzős műsor megy :D
2016. okt. 14. 18:19
 8/8 anonim ***** válasza:

Az olvasáshoz nekem csend kell. Folyamatosan olvasok egyébként. Amikor befejezem az egyik könyvet, legkésőbb másnap elkezdek egy másikat.

Akkor hallgatok zenét, ha házimunkázom, vagy játszom a kedvenc netes játékom. Ilyenkor inkább szöveges rockzenét hallgatok.

Hobbiból szoktam írni. Ha ezt csinálom akkor inkább instrumental zenét szeretek hallgatni. A lényeg, hogy ne énekeljenek benne, ne legyen szövege.

2016. okt. 17. 02:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!