Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudtok mondani valami jó...

Tudtok mondani valami jó pszichológiai/filozófiai témát/könyvet?

Figyelt kérdés
2016. okt. 5. 16:18
 1/2 anonim ***** válasza:

A filozófiával kapcsolatos könyvek engem is nagyon érdekelnek már évek óta.Két könyvet tudok neked ajánlani ebben a témában.

Lucius Annaeus Seneca- Erkölcsi levelek

Niccolo Machiavelli- A fejedelem

A két könyv közül ha választani kell akkor Machiavelli művét olvasd el!Nagyon elgondolkodtató és bár 500 évvel ezelőtt írta,a mai korra szintén,vagy megkockáztatom méginkább jellemző a filozófiája.

[link]

A könyvből ezt a fejezetet emelném ki,de minden sora értékes:

XVII. A könyörületességről és kegyetlenségről; inkább szeressék-e a fejedelmet, mint féljék; vagy ellenkezőleg, inkább féljék, mint szeressék

"Bevégezem tehát, amit arról mondottam, hogy szeretetre méltó legyen-e a fejedelem, vagy inkább féljenek tőle: mivel az emberek akaratától függ, szeretik-e az uralkodót, viszont a fejedelem akaratától, hogy félnek-e tőle, igazodjék a bölcs uralkodó aszerint, ami tőle függ, s nem aszerint, ami másoktól; tehát mint mondottam, csak arra kell vigyáznia, hogy gyűlöletet ne érezzenek iránta."

2016. okt. 6. 18:59
 2/2 anonim válasza:

A fejedelem szerintem is jó!

Hamar el lehet olvasni, elgondolkodtató mű.

2016. okt. 9. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!