Nőknek szóló könyveket tudtok?
Nem biztos, hogy ilyesmire gondolsz, de eszembe jutott pár ilyesmi:
Khaled Hosseini: Egyezer tündöklő nap (iszlám szokásrend)
Atiq Rahimi: Türelemkő (mondjuk, hogy ez is iszlám szokásrend...)
Denis diderot: Az apáca (hagyomány, kötöttségek, 18. század)
Daniel Keyes: Az ötödik Sally (mentális betegség)
Németh László: Gyász
Németh László: Égető Eszter (Mindkét Németh L. inkább csak egy-egy asszony életét mutatja be. A Gyászban van inkább konkrét "megpróbáltatás", az Égető Eszter végigveszi Eszter életét, amiben sok tűrni-való van.)
Németh László: Iszony (A főszereplő személyisége maga a megpróbáltatás, és a házassága szintén az.)
/Németh László regényeit én nagyon szeretem, de lehet, hogy neked esetleg unalmas lesz; inkább lélektani, mint pörgős. 20. század első felében játszódnak./
Anne Karin Elstad: Mert a napok gonoszok (Ebben csak az egyik főszereplő nő, de van megpróbáltatás benne jócskán. Norvégia 20. század '70-es évek, falusi maradiság, idegenek el és be nem fogadása. (Nem migráns téma.))
Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai
"Életrajzi":
Mittelholcz Dóra: Tündérmese kis szépséghibával (betegség)
Helga Weiss: Helga naplója (holokauszt)
Temple Grandin: Életem az autizmussal (autizmus)
Buzai Borbála: A sárkányos lány (kábítószer)
Győri Klára: Kiszáradt az én örömem víg fája (19. sz végi - 20. sz. eleji női cselédsors)
Natascha Kampusch: 3096 nap (gyermekrablás - fogvatartás)
Daniel Steel : Keserédes.
Nicolas Barreau: A Nő mosolya.
Elizabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmek.
És filmben nagyon szerettem a Napsütötte Toszkánát, de könyvben nem tudom milyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!