Hogyan kezdjek bele a SW kibővített univerzumába?
Sok kötet van, de a legtöbb simán olvasható külön ill. a maga kis sorozatában, szóval semmi problémát nem fog okozni a tágabb sorrend.
Hogy melyikkel kezd? Hát az attól függ, melyik korszak érdekel a legjobban.:)
Gondolom azzal tisztában vagy, hogy amiket felsoroltál az ma már nem az EU, hanem a Legenda kategóriába tartozik. EU a hivatalos könyvek, tehát a Kánonban megjelentek.
Amúgy én anno a Thrawn trilógiával kezdtem, bár ezt már legendának sem mondanám, mert ugye a VII. rész végképp törölte ennek a cselekményét. De amúgy nagyon jó könyvek, meg úgy általában Timothy Zahn SW könyvei elég jól sikerültek. De a Darth Bane trilógia is nagy kedvencem volt. Revanról meg van egy darab könyv összesen, ami szintén elég jól, de gondolom a teljes megismeréséhez kell játszani a kotorral is. Hogy melyikkel kezdj bele, fogalmam sincs, pl. haladj időrendben.
Tessék időrendi sorrendben a magyarul megjelent könyvek: [link]
4 Star Wars könyvet olvastam eddig, a Darth Bane trilógiát, és a Revant. A Revan könyv kevésbé jó, mint a Darth Bane trilógia, amik talán minden idők legjobb SW könyvei, de nem rossz az sem, csak mielőtt azt megvennéd, mindenképpen ajánlott, hogy végigjátszd a KOTORT, nagyon-nagyon jó játék, és jelentősen megnöveli az olvasás élményét. A Darth Bane trilógiáról meg már elmondtam a véleményem, minden idők legjobb SW könyvei közé tartoznak, legalábbis mindenhol ezt írják, nagyon-nagyon jól le vannak írva a harcok, és sok nem ismert Sith képességet is megtudunk, én miután elolvastam, rájöttem, hogy Sidious meg Vader egy légypiszkot sem érnek Baneék ellen :D Pedig Revan még szerintem nála is erősebb..
De elkanyarodtam a témától, szóval szerintem az Old Republic korszakkal kezdj, vagy Darth Bane trilógiával..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!