Dosztojevszkitől melyik könyvet ajánlanátok?
Figyelt kérdés
A bűn és bűnhődést tervezem és A feljegyzések a holtak házából is érdekes lehet. Szeretem az ilyen sötét hangulatú, depresszív könyveket. Esetleg más szerzőtől is lehet, ha tudtok ilyet. A bűn és bűnhődésnek a története tetszik, azért is szeretném.2016. okt. 1. 08:18
1/3 anonim válasza:
A Karamazov testvérek, Félkegyelmű
2/3 The magic of banana válasza:
Megalázottak és megszomorítottak
Esetleg Edgar Allan Poe-tól valamit
Kevin Brooks - The bunker diary
José Saramago - Blindness
3/3 anonim válasza:
Én a Karamazov-testvéreket vagy a Bűn és bűnhődést javaslom, esetleg az Ördögöket "kezdésként". Novellái közül A játékost mindenképpen, az egyik legautentikusabb leírás a szerencsejáték-függőségről mind a mai napig. A többi kisregénye, amiket olvastam (Feljegyzések az egérlyukból, Szegény emberek), nekem nem igazán tetszettek, de ha te szereted az ilyen jellegű, töprengős, borongós történeteket, akkor jó választás. Még eszembe jutott Remizovtól a Testvérek a keresztben vagy Zola Patkányfogója. Na, ezek tényleg igazán nyomasztóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!