Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ismerkedés Trónok Harca témában?

Ismerkedés Trónok Harca témában?

Figyelt kérdés

Titeket mi fogott meg a könyv sorozatban vagy a film sorozatban? Ki a kedvencetek? Kinek szurkoltok? Kit utáltok?

Milyen véget képzeltek el neki?

2016. szept. 10. 21:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Az fogott meg hogy rohadtul imádom az olyan sorozatokat /filmeket amik középkori stílusban játszódnak. Jaime Lannistert kedvelem, Cersei-t utálom, remélem Jaime megöli.
2016. szept. 10. 22:12
 2/5 anonim ***** válasza:

Engem a középkori jellegű történet fogott meg, és az, hogy több, különböző oldalakon álló karakterek szemszögéből látjuk a történetet és nem igazán vannak kimondottan gonoszak, tehát nem annyira fekete-fehér, mint pl. A Gyűrűk Ura, ahol egyértelműen elkülönül a jó és a rossz oldal.

Egy másik még a sok jóslat, visszautalás, történet, előrejelzés, amik vannak benne.

Nekem a kedvencem POV karakterek közül:

Barristan Selmy és Ned Stark

Nem POV karakterek közül:

Stannis Baratheon, Tywin Lannister, Sandor Clegane és Dolorous Edd

A végkifejlettről hosszadalmasan lehetne írni, hogy ki szerint mi lenne a legjobb, minek örülne a legjobban, mire lát legtöbb esélyt stb.

De én azzal ki lennék békülve, hanem az általam felsoroltak közül (könyvről beszélek):

Ned és Tywin ugyebár meghaltak

Sandor Clegane: sztem nem kell visszatérnie a történetbe, így megmaradhat a kérdés, hogy vajon ő-e a sírásó vagy sem

Stannis: legyőzi Rooset és megölik a Mások és/vagy a wightok

Barristan Selmy: vagy kiderül, hogy Skahaz a Hárpia (vagy annak dolgozik) és heten (mivel többször felhozza a 7 istent) megölik Barristant, de ő is levágja őket mielőtt meghal vagy visszatér Westeros és egy méltóbb ellenség ellen szenved halálos vereséget (pl. Jon Connington)

Edd: túléli a történetet, és ő lesz az új Lord Commander (mint a sorozatban), ami miatt búslakodik

2016. szept. 10. 22:14
 3/5 anonim ***** válasza:
A könyvekben maga a történet. ÚRISTEN, hogy lehet kitalálni egy egész világ történelmét, úgy hogy az 100%-ban hihető. Nem tündérmese, nem mindig a jó és becsületes ember győz. A karakterek mind egyéniségek, vannak jobb és rosszabb szereplők, de nincs tökéletes romlatlan illetve velejéig gonosz se, vagy nagyon ritka, ahogy a való életben is. A sorozatban ugyanaz fogott meg mint a könyvekben, bár kicsit szerényebb a történet gazdagsága, de ezt kárpótolja a fantasztikus zene és a gyönyörű jelmezek. Én teljesen Daenerys drukker vagyok, mert Tűz és vér, bár a kedvenc házam az Arryn ház (na persze nem Lysa és Robert, hanem a ház eszméi). Ami fura hogy senkire nem tudnám azt mondani hogy utálom, pl. ott van Cersei, akit a valóságban megvetnék, de egyszerűen zseniális ahogy ki van dolgozva minden személyiségjegye. Én valami olyasmi befejezést tudnék elképzelni (és itt most eléggé szabadjára engedem a fantáziám :D), amiben Daenerys bár meghódítja Westerost, a Fal leomlik, a mások pedig lerohanják a birodalmat. A Vastrón és Királyvár elpusztul, talán a nagy házak kihalnak és a birodalom felbomlik, újra kisebb királyságok lesznek. Esetleg Westeros örökre a Mások kezére jutna. Ami a legvadabb ötletem, hogy Daenerys elhozza Új Valyria korát, ahol mindenki szabad ember, egyesíti Essos szabad városait és visszatérnek a sárkányurak illetve a sárkányok. Ezt egyébként onnan jutott eszembe, hogy a Sárkányok téncéban van egy fejezet, [SPOILER] amiben Tyrion és Jorah egy felszabadított rabszolganővel beszélnek Volantisban, aki úgy bocsájtja el őket hogy mondják meg a Sáránykirálynőnek hogy siessen, várnak rá! Vagyis a szabad városok rabszolgái is szabadságot akarnak, és valószínűleg Dany érkezésével egyből fel is lázadnának (egyes városokban 10 rabszolgára jut 1 szabad ember) Bocsi, kicsit hosszú lett de imádok ilyen elméleteket kitalálni :D
2016. szept. 10. 22:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Én is valami ilyesmi véget képzelek Westeros számára...Nem tudom miért, de sokan alapból gondolkodnak úgy hogy valaki majd a végén ráül a Vastrónra és ő fog irányítani/uralkodni. Nem tudom, nálam ez valahogy sosem volt opció. A Mások szerintem akkora pusztítást fognak végezni, hogy Westeros lakhatatlan lesz, Valyria sorsára jut és a túlélők elindulnak valahova egy új kontinenst, új hazát keresni.
2016. szept. 11. 13:01
 5/5 anonim ***** válasza:
A végére én annak örülnék legjobban, ha a királyság felbomlana és megint 7 vagy több királyság lenne úgy, hogy a King's Landing/Királyvár elpusztul és vele együtt a trón is.
2016. szept. 11. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!