A Gyűrűk urában Samut miért nem tudta elcsábítani a Gyűrű?
Az én elméletem, szóval nem feltétlenül igaz.
Samu egy baromi egyszerű ember (hobbit, személy, mindegy). Nincsenek hatalmas ambíciói, amiket megszállottan kerget, nem nagyravágyó, nem bizonytalan a a világban elfoglalt helyében. A gyűrű (mint egyébként sok más fantasy dolog) az emberek gyengeségeiből táplálkozik, legyen az akármilyen nem pozitív személyiségjegy.
Samu lehet, hogy nem a legnagyobb tipikus hős, de sokkal stabilabb magában, mint a többiek. Ha pl a gyűrű ezt erőltetné nála, őt nem bántaná, mert ő tisztában van magával, nincsenek komplexusai miatta. Ő őszintén tesz mindent, amit tesz és nincs benne pl. kétség az miatt, hogy neki miért kellett ebbe az egészbe belekeverednie.
Én is csak a saját véleményemet írom: (mondjuk nekem is ilyesmi)
Samu egy kertész, és ő nem akar uralkodni. Ő egy hobbit, akinek inkább csak az a fontos, hogy "Frodó urat" biztonságban tudja és hogy még legyen egy szerető családja, míg a gyűrű pont hogy hatalmat akarna adni neki. (Amit ő ugye nem akar nagyon)
Ti hogy olvastátok a könyvet?!
Elcsábította - hisz erősnek érezte magát, látta, amint kikergeti az orkokat a Megyéből, és legyőzi a gonoszt -, csak aztán rájött, hogy ehhez ő kevés, nem ez a sorsa és ez kijózanította.
Plusz nem is birtokolta olyan sokáig, de Tolkien ki is emeli, hogy már ennek ellenére érezte a hatását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!