Szerintetek hogyhogy ez nem jutott eszébe Voldemortnak? Illetve mi a véleményetek erről az ötletről?
Azokat kérdezem, akik olvasták a Harry Potter mind a 7 részét. Ugye Voldemort úgy próbálta elérni a hallhatatlanságot, hogy a lelkét horcruxokban próbálta elrejteni. Ugye ezzel csak az a gond, hogy bár maga voldemort hallhatatlanná vált így, de csak addig, amíg megvoltak a horcruxai. De a horcruxok is csak annyira ellenállóak, amennyire a tárgy, amiből a horcrux készült. Persze a legtöbbet átok, meg bűbáj, meg minden egyéb védte, de végső soron mindegyik elpusztítható.
De mit szóltok ehhez: Miért nem csinált Voldemort horcruxot egy FŐNIXBŐL?
Hiszen a főnix mindig újjászületik a hamvaiból, ergo soha nem hal meg, ergo elpusztíthatatlan.
És Voldemort megtehette volna, és még illett is volna rá ez az ötlet, hiszen:
- Tudta, hogy például Dumbledornak volt egy főnixe, amire találhatott volna alkalmat, hogy horcruxxá változtassa (lsd. pl. a hatodik kötetben a visszaemlékezést, amikor tom denem visszatér a roxfortba)
- egy másik horcruxa is állat volt (nagini, a kígyó)
- ez lett volna a legördögibb, leggonoszabb tette: elrejteni a lelkét egy olyan lényben, ami az ellenfelei jelképe, ami szinte a griffendél ház legjellemzőbb lénye, szimbolizálva ezzel, hogy a gonosz belülről bomlaszthatja, mérgezheti a jók ellenállását
- így pl. Fawkes-t, a főnixet is irányíthatta volna, mint ahogy Naginit is, belső infókat szerezve így Dumbledoreról.
Igen tudom, sok az időm. Na, vélemények?
OFF:
Fawkes,hogyne halna meg...hiszen főnix!
Nem csak az 5. kötetben hal meg,amikor lenyeli a Dumbledore-ra küldött átkot.
Rengetegszer meghal,majd hamvaiból újjászületik,ez már a 2. kötetben kiderül amikor Harry először Dumbledore szobájában jár....
A válasz megírásának időpontja: 2010-04-23 17:44 voltam egyébként...
Szerintem ez jó ötlet lett volna, tekintve, hogy nem csak Fawkes az egyetlen főnix a világon. Voldemort szerezhetett volna egy másikat. Az mondjuk kérdéses tényleg, hogy az újjászületésnél nem veszik-e ki belőle az a lélekdarab, szerintem ebben hibádzik ez az elmélet.
De még ha tökéletes is lenne ez az ötlet, Rowling nem írhatta volna meg, mert akkor Voldemort legyőzhetetlen lenne. És egy mesében a jó győz, a gonosz meghal.
nem az a lényeg hogy a főnix nem pusztul el, mert harry sem halt meg, csak a horcrux benne :S
am egy fidelliust dobathatott volna rá bellatrixal XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!