Nektek melyik volt a legmeghatározóbb könyv, amit valaha olvastatok?
Életkoronként más. A legelső könyv, ami olyan mély nyomot hagyott bennem, hogy befejezése után, rögtön elolvastam újra, az Bret Easton Ellis Amerikai pszichója volt. Azóta is jó könyvnek tartom, de már közel sem a szívem csücske. Ráadásul miután angolul is elolvastam nemrég, rájöttem, hogy milyen sok humor van a könyvben, míg fiatalabban sokkal sötétebbnek láttam.
Aztán amikor később a sci-fi iránt fordul a figyelmem, akkor először Alfred Bester Tigris! Tigris! című könyve, majd Stanislaw Lem Solarisa tettek rám maradandó benyomást.
Később a fantasy felé fordulva Robert E. Howard Conan történetei és Zelazny Amber krónikái voltak rám nagy hatással.
Minden műfajban találtam azonban később is ugyanennyire hatásos és kiváló könyveket, itt csak a legelső "felfedezéseimet" soroltam fel, valójában sokkal több van.
Madách Imre: Az ember tragédiája - örökös kedvenc.
Meg gyerekkoromban imádtam a Harry Pottert, még most is szeretem.
Julius Andan (Duncan Shelley):
A világ a színfalak mögött
Eckhart Tolle: A most hatalma
Ha maradnék
Végzet Ereklyéi
Az 5. hullám
Agatha christie
Nem tudok kinoni belole.... Mar tobb mint20eve😬
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!