Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Nektek melyik volt a legmeghat...

Nektek melyik volt a legmeghatározóbb könyv, amit valaha olvastatok?

Figyelt kérdés

2016. aug. 13. 12:16
 1/9 anonim ***** válasza:

Életkoronként más. A legelső könyv, ami olyan mély nyomot hagyott bennem, hogy befejezése után, rögtön elolvastam újra, az Bret Easton Ellis Amerikai pszichója volt. Azóta is jó könyvnek tartom, de már közel sem a szívem csücske. Ráadásul miután angolul is elolvastam nemrég, rájöttem, hogy milyen sok humor van a könyvben, míg fiatalabban sokkal sötétebbnek láttam.

Aztán amikor később a sci-fi iránt fordul a figyelmem, akkor először Alfred Bester Tigris! Tigris! című könyve, majd Stanislaw Lem Solarisa tettek rám maradandó benyomást.

Később a fantasy felé fordulva Robert E. Howard Conan történetei és Zelazny Amber krónikái voltak rám nagy hatással.

Minden műfajban találtam azonban később is ugyanennyire hatásos és kiváló könyveket, itt csak a legelső "felfedezéseimet" soroltam fel, valójában sokkal több van.

2016. aug. 13. 12:27
 2/9 anonim ***** válasza:
Ja és a horror műfajában Lovecraft természetesen.
2016. aug. 13. 12:28
 3/9 anonim ***** válasza:

Madách Imre: Az ember tragédiája - örökös kedvenc.

Meg gyerekkoromban imádtam a Harry Pottert, még most is szeretem.

2016. aug. 13. 13:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Gyűrűk Ura trilógia. Alapjaiban változtatta meg az életemet, pozitív irányba.
2016. aug. 13. 14:35
 5/9 anonim ***** válasza:

Julius Andan (Duncan Shelley):

A világ a színfalak mögött

Eckhart Tolle: A most hatalma

2016. aug. 13. 15:38
 6/9 A kérdező kommentje:
A Gyűrűk Ura és a Harry Potter nekem is örök kedvenc. Mindenkinek köszi a válaszokat! :-)
2016. aug. 13. 17:36
 7/9 anonim ***** válasza:
48%

Ha maradnék

Végzet Ereklyéi

Az 5. hullám

2016. aug. 14. 10:21
 8/9 anonim válasza:

Agatha christie

Nem tudok kinoni belole.... Mar tobb mint20eve😬

2016. aug. 15. 06:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Stephen King (cujo) és a többi könyve, amiket eddig olvastam, illetve a Trónok harca (Tűz és jég dala könyvsorozat). De persze olvasok sok mást is ezeken kívűl. De King miatt imádtam meg igazán az olvasást.
2016. aug. 16. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!