Milyen könyveket ajánlotok, ha szeretnék művelődni és a fogalmazásomat, szókincsemet is fejleszteném?
Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, szeretek olvasni, és nem vagyok faragatlan, rossz beszédkészséggel, de szeretnék művelődni és még szebben, választékosabban fogalmazni. Az olvasás erre a legjobb megoldás. Milyen könyveket ajánlotok? Jöhetnek a klasszikusok, de akár más is, a lényeg, hogy legyen érdekes, lekösse a figyelmemet is. Köszönöm előre is! :)2016. aug. 3. 17:21
2/5 anonim válasza:
Szathmári Sándor: Kazohinia
Douglas Adams: Galaxis Útikalauz stopposoknak
Winkler Róbert: Kutyaszorító
3/5 anonim válasza:
Lewis Carroll - Alice Csodaországban
Kurt Vonnegut - Bajnokok reggelije
J. D. Salinger - Zabhegyező
Edgar Allan Poe - A fekete macska
és pár modern a végére
Komor Zoltán - Húgycsőbalerina
Jávorszky Béla Szilárd, Sebők János - A Rock története
4/5 anonim válasza:
Hello!
Charlotte Brontë - Jane Eyre
Jane Austen - Büszkeség és balítélet
Harper Lee - Ne bántsátok a feketerigót!
George Orwell - 1984
J. D. Salinger - Zabhegyező
William Golding - A Legyek Ura
Bram Stoker - Drakula
5/5 anonim válasza:
Máraitól bármit! Kosztolányi, Tamási Áron. Bár ezek nem biztos, hogy egy 17 éves lánynak le fogják kötni a figyelmét, lássunk valami eredetibbet: Eduard Limonov: Ez vagyok én, Edicska. És ha végképp feladnád, akkor egy könyv amit alig lehet lerakni olyan izgalmas: Dan Millman: Szókratész utazásai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!