Tamadt rengeteg otletem, es irni szeretnek valamilyen formaban. Konyvet (? ) (lentebb. )
Annyi otletemvan, es szeretnek belole valamit kihozni,karakterek kinezetet,tortenetet,oda illo szavakat kb. minden amikellene(azt..hiszem),idom is van..na jo nem sok de megtudom oldani..: )
Csak a baj z hogy nem tudom hogy hogyan kezdjek hozza. leirom papirokra,vagy hova?? Vagy pl. egy kony nagyon jol sikerult kiadni vagy ilyesmi folyamata hogy van?? :) nem pont arra gondolok hogy majd ha megis kesz lesz,jo is lesz az a "kony" vagy valami majd az enyemebt fogjak kiadni,nem hanem ugy nemtudom hogy is mukodik ez..
Remelem nemfogtok hulyenek nezni..:D
koszonom.
12 L
1. Tanulj meg oda figyelni arra, hogy amikor gépelsz, akkor helyesen tedd azt, mert rohadtul irritáló ilyen helyesírási hibákból kivenni, hogy te mégis mit akarsz "enyemebt;z" És tudom, hogy nem vagy gyökér csak nem figyelsz oda! :)
2. Vegyél egy neked tetsző, ajánlom kemény borítós kis jegyzetfüzetet és abba írj bele mindent! Azt nem hagyod el, bármikor előveheted stb. Én is mindent a jegyzetfüzetembe írok!
3. Ha már megvan minden alapozás gondolok itt:
- vázlat váza
- karakterek tetőtől talpig való kidolgozása
- kutatómunka (földrajzi elhelyezkedés, klíma, honos állatok, növények, jellemző áruház láncok a környéken, vallási térkép, egyszerűen minden) És ezt mind kiírni..
Ha mind evvel megvagy elkezdheted felépíteni a történeted! Úgy képzeld el mint egy emberi csontvázat és arra szövetről szövetre pontosan passzolnia kell, különben orbitális katasztrófa lehet belőle, jelen esetben egy elkúrt regény, időpocsékolás!
Sokan azt hiszik, hogy milyen könnyű, de egy minőségi könyvhöz rohadt sok tehetség kell, oda figyelés, és természetesen az IQ szinted sem 60-nak kell lennie hozzá! Nagyon sok mindent kell egyszerre fejben tartani, mivel a több szálon futó cselekménysorozattól lesz csak jó egy regény!
Nagyon sokan beleesnek az ismétlés hibájába! Ezt kiküszöbölve én azt szoktam csinálni, hogy mikor eldöntöm miről is fog szólni a könyv eszembe jutnak kulcsszavak, amikről sejtem sokat fognak benne szerepelni. Kikeresem a szinonimaszótárból kiírom a jegyzetfüzetembe őket, és bármikor észre veszem, hogy basszus újra azt írtam, hogy misztikus akkor előcsapom a füzetem és kikeresem misztikus: természet feletti, ezoterikus, szakrális és ezeket cserélgetve nem lesz monoton, ismétlődő és unalmas az olvasmány..
Remélem tudtam segíteni! :)
A könyvkiadásról annyit, hogy a kiadók szoktak hirdetni ilyen versenyeket, pályázatokat kezdő íróknak, ahol felfedezhetik majd őket! :)
Evvel már csak akkor kell foglalkozz, ha megírtad a történeted! Ja ajánlani tudom, hogy csak a saját szórakozásodra kezd el írni, mert abból szoktak kisülni a legjobb kötetek! Mert nem unsz bele, téged is érdekel a vége, izgalmas és érezni lehet belőle az odaadást! :)
Megírtad a válaszokat, de a helyesírásod és stílusod a kritikák után sem mutat fejlődést, .
Kezdj bele a történetedbe! De az első tíz oldal után félbe fogod hagyni, és rájössz: az írás nem neked való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!