Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek melyek a legvicces...

Aszmiti kérdése:

Szerintetek melyek a legviccesebb részek a Harry Potter könyvekben?

Figyelt kérdés

Ezek az én kedvenceim:

" Akkor ez egy újítás - felelte Ron. - Harry, holnap reggel szépen lemész a tópartra, beledugod a fejed a vízbe, lekiabálsz a sellőknek, hogy adják vissza, amit elloptak, aztán megvárod, hátha kidobják a cuccot. Ez a maximimum, amit megtehetsz "(Tűz serlege)

" Amit Harry mondott az igenis hasznos(...)-kelt barátja védelmére Ron. - Ha összefutok valamelyikkel egy sötét sikátorban, előbb jut eszembe megnézni, hogy tömör-e vagy átlátszó, mint megkérdezni tőle, hogy: bocs, maga egy eltávozott lélek evilági lenyomata?"(Félvér herceg)

"(...)- de én nem fogom eltűrni a pimaszságodat! Ha még egyszer mered tenni a lábad a szobámba, nagyon ráfizetsz! - sziszegte Piton.

- Értem - felelte higgadtan Harry (...)- Majd észben tartom, hátha egyszer rám tör a vágy, hogy bemenjek"(Tűz serlege)

2016. aug. 2. 00:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

"A jóslástan még alacsony szintű felkészültségéhez képest is igen rosszul ment Harrynek. Valószínűleg a csupasz asztallapból is többet tudott volna kiolvasni, mint a kristálygömb üresen kavargó homályából, a teafű-olvasásba pedig teljesen belezavarodott: azt jósolta Marchbanks professzornak, hogy hamarosan találkozni fog egy kerek, fekete, ázott idegennel. Katasztrofális produkcióját ezután azzal koronázta meg, hogy összekeverte a tenyér vonalait, és közölte az öreg boszorkánnyal, hogy

előző kedden meg kellett volna halnia. – A sors akarta, hogy megbukjunk jóslástanból – motyogta csüggedten Ron, miközben lefelé baktattak a márványlépcsőn. Előzőleg sikerült némileg megvigasztalnia Harryt, mert elmesélte, hogy miután szemléletes leírást adott a csúnya, bibircsókos orrú férfiról, akit a kristálygömbben látott, felpillantva rá kellett döbbennie, hogy vizsgáztatója tükörképét jellemezte." Harry Potter és a Főnix rendje

Ez a mindenkori kedvencem :D De imádom amikor Harry beszólogat Dudlynak vagy a Fred - Georgey páros beszólásait, monológjait. :D

2016. aug. 2. 11:40
 2/7 anonim válasza:
100%

Nagyon jó az a rész, amikor a Tekergők üzengetnek Pitonnak a térképen keresztül. :D (Azkabani fogoly, 264-265.o.)

"Nem szokásom a külsejük alapján megítélni az embereket! -csattant fel sértődötten Hermione. Ron erre csak köhögött egyet, de az furcsamód úgy hangzott, mintha azt mondta volna: Lockhart." (Tűz Serlege)

"most próbálom örökre az emlékezetembe vésni, ami történt - felelte átszellemült arccal Ron. - A nagy attrakció: Draco Malfoy, a pattogó görény..." (Tűz Serlege)

"-A csoki az enyém volt... Ez az, amit Romildától kaptam karácsony előtt! Tele van nyomva szerelmi bájitallal!

Azonban az egész magyarázatból csak egyetlen szó jutott el Ron tudatáig.

-Romildától? -visszhangozta- Azt mondtad, Romildától? Harry, te ismered őt? Könyörgök, mutass be neki!" (Félvér Herceg)

"Trelawney: A karosszékben ültem, kezemben a kötésemmel, gondolataimba merülve... De egyszer csak meghallottam a kistálygömb hívó szavát. Felálltam hát, a gömb felé hajoltam, s belepillantottam feneketlen mélységeibe... S mit gondoltok, mi nézett vissza rám?

-Egy vén szipirtyó, rusnya nagy szemüvegben - mormolta Ron." (Tűz Serlege)

"Malfoy lopott a Százfűlé-főzetből, amit Lumpsluck mutatott nekünk az első bájitaltan órán... Az a sok diák, akik őrt állnak Malfogynak, mind Crak és Monstro!...

-Lánnyá változtatja Crakot és Monstrót? - heherészett Ron- Még jó, hogy nem valami vidámak mostanában..." (Félvér Herceg)

"-Hetekre eltűnsz - hetekre! - aztán megjelensz, és azt hiszed, minden el van intézve azzal, hogy sajnálod?!

-Miért, mit mondhatnék még?! -csattant fel Ron...

-Jaj, hát nem is tudom! -harsogta dühös gúnnyel Hermione- Kutasd át az agyadat, nem fog sokáig tartani!" (Halál ereklyéi)

"Miért akarta Dumbledore nekem adni a kardot? - Harry alig tudta féken tartani indulatát. - Biztos mert jól mutatna a szobám falán!" (Halál ereklyéi)

"-Térjünk a lényegre: Isten éltessen!

-Fú, tényleg! Tizenhét éves vagyok!

Harry felkapta a kempingágy mellett heverő pálcáját, rámutatott vele a kaotikus állapotú asztalra, és így szólt:

-Invito szemüveg!

Bár a hívott tárgy mindössze harminc centire volt tőle, boldogító volt látnia, ahogy felé repül - aztán egy darabig semmit sem látott, mert a szemüveg szára szemen bökte.

... Utána Harry megpróbálta bűbájjal megkötni a cipőfűzőjét (a keletkezett csomót aztán kétkezi munkával oldozgatta hosszú perceken át)...

-A sliccedet szerintem kézzel húzd fel -tanácsolta Ron." (Halál ereklyéi)

"Elég bajunk van anélkül is, hogy kitalálnánk továbbiakat. Itt van például az a pletyka, hogy Tudjukki a puszta pillantásával ölni tud. Az a baziliszkusz, kedves hallgatóink." (Fred, Halál ereklyéi)

2016. aug. 4. 00:36
 3/7 Shan-Yu ***** válasza:
84%
Szerintem a Dursley család részei a legviccesebbek.
2016. aug. 4. 18:56
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

-Különben is minek vacakolsz azokkal a könyvekkel?-kérdezte Ron miután visszabicegett az ágyához.

-Kiválogatom azokat ,amelyeket érdemes magunkkal vinnünk, ha majd elindulunk horcruxokat keresni.

-Ja persze- csapott a homlokára Ron.-El is felejtettem hogy mozgókönyvtárnak álcázva megyünk levadászni Voldemortot.(Halál ereklyéi)

2016. aug. 5. 00:20
 5/7 Fiesta-chan ***** válasza:
100%

"A legidősebbnek tűnő fiú elindult a kilences és tízes vágányok felé. Harry utána meredt, pislogni se mert, nehogy lemaradjon valamiről - de épp mikor a fiú elérte a két peron közötti falat, csapatnyi turista tódult Harry orra elé. Mire az utolsó hátizsák is elhaladt, a vörös hajú fiú már sehol se

volt.

- Te következel, Fred - adta ki az utasítást a pufók asszonyság.

- Nem Fred vagyok, hanem George! - felelte a fiú. - És még te nevezed magad anyánknak?

Nem látod, hogy George vagyok?

- Ne haragudj, George drágám.

- Csak vicc volt, Fred vagyok - szólt a fiú, és már indult is. Ikertestvére utánaszólt, hogy

igyekezzen, s a fiú bizonyára úgy is tett, hiszen egy szempillantással később már el is tűnt hogy

hova, az rejtély maradt."

2016. aug. 5. 00:50
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Fricsen kívül az iskola egyetlen alkalmazottja se vállalt szolidaritást

Umbridge-dzsel. Egy alkalommal, mikor Hóborc épp egy kristálycsillár

leszerelésén fáradozott, Harry fültanúja volt annak, hogy az arra haladó

McGalagony odaszól a kopogószellemnek:

– Ne jobbra forgasd azt a csavart, hanem balra!

2016. aug. 5. 22:32
 7/7 anonim válasza:
A Hóborcos részek a könyvekben nagyon jók!
2021. márc. 23. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!