Már egy éve vissza kellett volna vennem a könyvtárba egy könyvet, de nem küldtek róla felszólítást. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Már több, mint egy éve vissza kellett volna vinnem egy könyvet a könyvtárba, de nem küldtek felszólítást és elfelejtettem. Szerintem rengeteget kéne érte fizetnem, de nincs annyi pénzem és a szüleimnek sem mertem még elmondani,mert nekik sincs sok pénzük. Nem tudom, hogy most vissza vigyen (és fizessek részletekben) vagy már elfelejtették és azért nem is küldtek felszólítást?2016. júl. 29. 01:14
1/5 anonim válasza:
Attól, hogy nem viszed vissza, csak tovább halmozódik a büntetésed, szóval ez nem túl jó megoldás.
Azt nem írtad, milyen könyvtárról van szó. Több oka is lehet, hogy nem kaptál felszólítást (bár a könyvtárnak nem kötelessége figyelni a te kölcsönzésed lejártára, szóval nem az ő hibájuk).
Szóval javaslom, mindenképpen vidd vissza a könyvet. Ha szerencséd van, még az is lehet, hogy törölték a nevedről a kölcsönzést, és nem kérnek büntetést. Rosszabb esetben a neveden marad a tartozás, de nem emelkedik tovább, és ráérsz akkor fizetni, ha összegyűjtötted az összeget.
2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon Köszönöm!
Amúgy egy városi könyvtár (konkrétan a szigetszentmiklósi), tehát nem valami nagyról van szó.
2016. júl. 29. 09:25
4/5 anonim válasza:
Minden évben van egy hét, amikor büntetés nélkül vissza lehet vinni. Kérdezz rá a könyvtárban, ott mikor lesz. Általában a "Könyvtári Napok" hét alatt szokott lenni, tavaly októberben volt.Nézd meg a könyvtár honlapját is.
5/5 anonim válasza:
Tudom régi kérdés de a neten is meglehet nézni.
Mi történt azóta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!