Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ajánlanátok olyan regényeket,...

Ajánlanátok olyan regényeket, meséket, novellákat, amik a magányról szólnak?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 16. 20:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Fura, hogy nem került még szóba a Zabhegyező.
2010. ápr. 22. 20:13
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Aki emberek között érzi magányosnak magát, ott valami hibának kell lenni az érzéseiben, hogy a közösségben nem tudja megtalálni a helyét.

Akit pedig kitaszítanak, az a legnagyobb magányra van ítélve. A rút kiskacsa szomorú meséje arról szól, hogy reménytelen helyzetben is jóra fordulhatnak a dolgok:

EL PATITO FEO CORTOS DISNEY LOS MEJORES (1939)

http://www.youtube.com/watch?v=jYI5Pflots0

Vagy a sors vagy magad, a gondolataid átformálásával, feloldozhatja a magányt. Érdemes küzdeni magunkért.

2010. ápr. 23. 09:31
 13/18 A kérdező kommentje:

A rút kiskacsa egy bármely korosztálynak könnyen értelmezhető történet.

A Mumin mögött viszont a gyerekek nem érzik a magányt, ők csak azt veszik észre, hogy különlegesek, nem megszokottak a szereplők.

Nem fikázni akarom Andersen történetét, mert nagyon szeretem, és értem is, miért írtad, de az a magány, amit én érzek, inkább a másik típushoz köthető, s azért akarok olyat olvasni.

2010. ápr. 23. 10:21
 14/18 anonim ***** válasza:

Te szereted a magányt? Vagy szívesen elkerülnéd, azért keresed a kiutat a könyvekben? Engem ez érdekelne...

/ kiskacsa /

2010. ápr. 23. 15:21
 15/18 A kérdező kommentje:
A könyvekben keresem a kiutat.
2010. ápr. 23. 15:53
 16/18 anonim válasza:
francine oomen-hogyan éljük túl önmagunkat? /habár ez ifjúsági regény./
2010. ápr. 23. 17:44
 17/18 anonim ***** válasza:
A könyvekben nem fogod megtalálni. Keress egy kedves embert, akinek nem áll érdekében barátkozni veled, és próbálj meg spontán kapcsolatot létesíteni vele. Az sem baj, ha szerelem lesz. Egyébként próbálkozhatsz a szovjet irodalommal is.
2010. máj. 3. 20:31
 18/18 A kérdező kommentje:
Utolsónak, a szovjet irodalomtól tudnál mondani?
2010. máj. 3. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!