Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Trónok Harca! Az első könyvben...

Trónok Harca! Az első könyvben másnak ez nem gyanús?

Figyelt kérdés

Nem tudom volt-e már kérdés ehhez kapcsolódóan és ha igen akkor milyen válaszol születtek rá.

Most olvastam el újra a legelső részt és nekem nagyon gyanúsnak tűnik pár dolog:

- Nedet mikor bebörtönözik, akkor Varys meglátogatja

- Meglátogatja Cersei is, bár nem tudjuk meg, hogy miről beszélgetnek

- Syrio Forellt Arya egyedül hagyja, mikor a Lannisterek el akarják őt vinni

- Varys azon ügyködik, hogy Nedet eljuttassa a Falra még Yorennek is szól, hogy várjon, még ne induljon el, mert Ned Stark fel fogja ölteni a feketét és vele fog menni.

- Syrio elvileg meghal

- Eddard Stark meghal

- második könyv, királyok csatája: Arya fejezeteiben pedig van egy Jacquen nevű rab, akit a Falra akarnak szállítani

- erről a rabról kiderül, hogy arcváltó, aki valahogy Királyvár cellájában végézte

Tehát tudjuk, hogy Varys, sőt maga Cersei is azért küszködött, hogy Eddardot végül a Falra juttassák, de látjuk Eddard Starkot meghalni. A kérdésem tehát ez: tényleg ő halt meg?

Mi van akkor ha valamilyen úton módon, Nedre ráadták valaki másnak az arcát és valaki más halt meg helyette?

Talán Syrio? Az igazi Jacquen?

De ha tényleg az igazi Ned Stark halt meg, akkor van arra esély, hogy Syrio és Jacquen egy és ugyanaz a személy?

Tudom, hogy ez így nagyon nyakatekert és nem sok esélyt látok, hogy akármelyikről is kiderülne, hogy igaz, túl sok idő telt el azóta, hogy így egyszerűen csak évekkel később derüljön ki, hogy ja egyébként Ned Stark él, csak meg kellett válnia az arcától. Bár a Syrio=Jacquen teóriára kicsivel nagyobb az esély. Valószínű, hogy csak én gondolom túl, de mióta újra olvastam azóta az utolsó fejezeteit valahogy nem hagynak nyugodni, folyton a fejemben motoszkálnak ezek a teóriák. Valahogy úgy érzem valami nem stimmel Ned halálával kapcsolatban, annak ellenére, hogy az ő halálát láttuk, de mi van ha valaki más viselte az arcát?

( A sorozatban nem tudom hogy van, de a könyvben ha jól emlékszem az utolsó könyv Aryás részeire, akkor ott kiderül, mikor levágják Arya arcát, hogy nem feltétlenül csak a halottaktól lehet arcot elvenni)

2016. júl. 16. 22:52
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Tényleg nagyot ütne, de már túl nyakatekert. Mármint az, hogy nem Ned halt meg, hanem valaki más aki felvette az arcát.

A Syrio=Jaqen teóriában én még viszont bízom. Bár...talán már erre a szálra sem fog túl sok idő jutni, hogy kibontsák.

2016. júl. 18. 19:00
 12/14 bence.043 válasza:
0%

De azért rohadt király lenne ha Ned Stark visszatérne mondjuk az utolsó részben.Minden elbukni látszik de egyszer csak megjelenik Ned egy farkas hátán és mindenki meghajol.A kamera ráközelít az arcára és akkor valami nagyon epikus zene szól a háttérben.Ned odalép Jon-hoz és a vállára teszi a kezét.

-Vezess ki innen minket, Tűz és Jég fia!

És akkor a mások serege megérkezik.*epikus csata*

Végül Valar Morghulis és mindenki meghal.

Egyébként szerintetek mi lesz a sorozat vége?

George R.R. Martin azt mondta hogy keserédes lesz a vége.Szerintetek?

2016. júl. 22. 10:08
 13/14 anonim ***** válasza:

Hát, nagyon gyönyörű jelenet lenne...

Gondolom azért lesz keserédes, mert néhányan még elfognak patkolni vagy más nyomorúság vár rájuk, tehát nem lesz a vég senki számára sem boldog. Vagypedig kapunk egy "cliffhanger"-t, hogy pl. Westeros romokban hever és megérkezik egy hatalmas ellenséges flotta és vége, nem derül ki, hogy mi lesz.

2016. júl. 22. 15:48
 14/14 A kérdező kommentje:
A Másokat szerintem mindenképp le fogják győzni, természetesen összefogással: Stark, Targaryen, Lannister mind egy oldalon lesznek és együtt harcolnak a holtak ellen. A keserű része a dolognak, hogy szerintem rengeteg Pov karakter fog mehalni. Pl: Dany, Jon, Sansa, Arya, Cersei, Jaime, Tyrion, tehát ilyenekre gondolok. Persze lehet hogy nem mind de nagyon sokan nem fogják túlélni.
2016. júl. 22. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!