Megéri kiolvasni a Tűz és Jég dala könyvsorozatot?
A tronok harca filmsorozatot nagyon szeretem, 1-1 epizod utan orakat kepes vagyok agyalni a torteneseken. Szoval maga a tortenet megfogott.
Elkezdtem a Tronok harcat olvasni, es tetszik,csak kicsit untat, hogy szinte szorol szora ugyanaz tortenik a konyvben, mint a sorozatban. Ez fog valtozni? A kesobbiekben lesznek olyan reszek, amik elternek a filmtol?
Akik elolvastak: nektek megerte? Jobban tetszett mint a film?
A valaszokat elore is koszonom!
19/F
Én akkor kezdtem el nézni a sorozatot, amikor megjelent a 2. évad. Annyira tetszett, hogy aztán elkezdtem újranézni ezúttal az öcsémmel, és a könyveknek is nekiálltam. A sorozat még egész jól követte az első két kötetet, de azután kezdett egyre inkább eltérni tőle. A regény nagyon komplex, rengeteg történetszál, szereplő, utalás van benne különböző eseményekre, szereplőkre, kapcsolatokra, sorsokra, amin még jobban el lehet gondolkodni, mint ha csak a sorozatot néznéd. A neten rengeteg teória elolvasásával is lehet múlatni az időt, bár nekem ezt az öcsém teszi meg, aki aztán nagy lelkesen előadja nekem, és utána egy-két óráig simán tudunk róla beszélni.
Emellett még ha az első kötetek kb. ugyanazokat az eseményeket is jelenítik meg, mint a sorozat, mégis más, mivel jobban belelátunk a szereplők fejébe, gondolataiba, lelkébe.
Egyébként a könyvek ismeretében nem egy olyan fölösleges változtatás volt a sorozatban, amin csak a szemünket forgattuk, hogy ez miért volt szükséges. Ráadásul főleg a mostani évadban nagyon kilógott a lóláb, hogy csak azért hoztak elő rég elfeledett történetszálakat, hogy végre rendesen lezárják, és sok szereplőt csak azért nyírtak ki, hogy egyszerűsödjön a helyzet. Az évad végére is egy elég tiszta helyzetet kaptunk, teljesen átlátható, hogy ki kinek a pártján áll stb. Míg a könyvekben ennél jóval bonyolultabb a dolog. Többet is várok tőle. Ettől függetlenül még mindig kedvelem a sorozatot, és kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle, de nekem a könyves lezárás lesz majd az igazi.
Szóval én csak ajánlani tudom, hogy kezdj neki a könyveknek, de mindenképpen az elejétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!