Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Megéri kiolvasni a Tűz és Jég...

Megéri kiolvasni a Tűz és Jég dala könyvsorozatot?

Figyelt kérdés

A tronok harca filmsorozatot nagyon szeretem, 1-1 epizod utan orakat kepes vagyok agyalni a torteneseken. Szoval maga a tortenet megfogott.

Elkezdtem a Tronok harcat olvasni, es tetszik,csak kicsit untat, hogy szinte szorol szora ugyanaz tortenik a konyvben, mint a sorozatban. Ez fog valtozni? A kesobbiekben lesznek olyan reszek, amik elternek a filmtol?

Akik elolvastak: nektek megerte? Jobban tetszett mint a film?

A valaszokat elore is koszonom!

19/F

2016. júl. 10. 21:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Az, amit Kisujj is elakar vele játszatni. Feleségül megy Harry Hardyinghez, aki Robert Arryn után a Völgy örököse. Elteszik Robertet láb alól, Sansa és Harry lesz a Völgy feje. Aztán mint utolsó élő Stark (ugyebár Brant és Rickon halottnak hiszik, Arya pedig eltűnt,de amúgy is lány és fiatalabb, mint Sansa) neki követelik Winterfellt és így Északot. Majd ezt követik Riverrun/Zúgó és így a Folyóvidék, mivel Sansa nagyapja Hoster Tully volt, Edmure pedig rab a Lannistereknél, és ha meghal fiú örökös nélkül, akkor ott is Sansa az örökös.
2016. júl. 11. 22:11
 12/12 anonim ***** válasza:

Én akkor kezdtem el nézni a sorozatot, amikor megjelent a 2. évad. Annyira tetszett, hogy aztán elkezdtem újranézni ezúttal az öcsémmel, és a könyveknek is nekiálltam. A sorozat még egész jól követte az első két kötetet, de azután kezdett egyre inkább eltérni tőle. A regény nagyon komplex, rengeteg történetszál, szereplő, utalás van benne különböző eseményekre, szereplőkre, kapcsolatokra, sorsokra, amin még jobban el lehet gondolkodni, mint ha csak a sorozatot néznéd. A neten rengeteg teória elolvasásával is lehet múlatni az időt, bár nekem ezt az öcsém teszi meg, aki aztán nagy lelkesen előadja nekem, és utána egy-két óráig simán tudunk róla beszélni.

Emellett még ha az első kötetek kb. ugyanazokat az eseményeket is jelenítik meg, mint a sorozat, mégis más, mivel jobban belelátunk a szereplők fejébe, gondolataiba, lelkébe.

Egyébként a könyvek ismeretében nem egy olyan fölösleges változtatás volt a sorozatban, amin csak a szemünket forgattuk, hogy ez miért volt szükséges. Ráadásul főleg a mostani évadban nagyon kilógott a lóláb, hogy csak azért hoztak elő rég elfeledett történetszálakat, hogy végre rendesen lezárják, és sok szereplőt csak azért nyírtak ki, hogy egyszerűsödjön a helyzet. Az évad végére is egy elég tiszta helyzetet kaptunk, teljesen átlátható, hogy ki kinek a pártján áll stb. Míg a könyvekben ennél jóval bonyolultabb a dolog. Többet is várok tőle. Ettől függetlenül még mindig kedvelem a sorozatot, és kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle, de nekem a könyves lezárás lesz majd az igazi.

Szóval én csak ajánlani tudom, hogy kezdj neki a könyveknek, de mindenképpen az elejétől.

2016. júl. 14. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!