Mit gondoltok? Szerintetek mi lenne a hozzá illő cím?
Szeretnék írónő lenni,és kíváncsi lennék, ha elmondom a könyvem tartalmát, hogy szerintetek érdemes-e folytatnom az írást.
Egy lánynak kiskorában egy chippet tettek a bőre alá, ami egy bizonyos személynek fontos információkat tartalmaz, de ő ezt nem szerezheti meg.
A lány éveken keresztül hordja magában a chippet. édesapjával és mostohaanyjával élnek egy kisvárosban.
A chippet viselő lányt megtalálják annak a bizonyos személynek az emberei. Napokon keresztül kínozzák, és ez a lány számára csak a kezdet...
Ha kíváncsiak vagytok a további történésekre, akkor írjatok privátban.
Nagyon jól jönne a segítségetek....
Chip, egy p.
A sztori nagyon... wtf? Miért raknának bárki bőre alá egy chipet tele információval, ami láthatóan fontos másvalaki számára, mikor minimális sebészeti eljárással megszerezhető, továbbá simán kimutatható (akár tapintással is)? Plusz miért egy kislányra bíznak fontos adatokat? Egy svájci széf azért biztonságosabb minden "de csak egy átlagos lány, ki kereste volna nála"-szövegtől függetlenül. (Mert egy átlagos lány bőre alatt miért lenne chip. És melyik orvos ne szedetné ki azonnal, ahogy megtalálja.) Plusz ugye ezek után miért kínozná bárki szerencsétlen lányt, amikor 1. nem tudhat semmit, 2. ha tud is, mi köze az ügyhöz, 3. a chip kell nekik, elkábítják, kiveszik, megölik, mese vége.
Nekem az az érzésem, találtál egy jól hangzó dolgot (chip) és szeretted volna összehozni az "átlagos tinilány bajba keveredik" történetvonallal, tekintet nélkül a realitásokra. Kicsit alaposabban gondolt át az ilyet. (A realitás fontos, akár kitalált sztori, akár nem. Ha az olvasó már az elejétől kétkedve fogad mindent, hogyan élné bele magát?)
Az elsőnek igaza van. Simán ki lehet venni egy chipet percek alatt.
Volt már ilyen eset, hogy pl. lopott kutyákból kiszedték az amúgy nem Johns Hopkinson orvosit végzett értelmiségiek, aztán eladták a kutyust.
Miért túlóráznának a lányon, ha ez tényleg percek munkája?
Ez a kisváros átlag lánykás dolog meg annyia, de annyira elcsépelt.
Az írást nem a története alapján lehet megítélni, hanem hogy hogyan van megírva. Tehát kb azt kérdezted, hogy ma lefestettem a kerítést kékre, tetszik nektek?
Látatlanba egy - mellesleg elég rövid - leírás alapján képtelenség megítélni. Persze az előttem írók néhány logikai buktatóra már rávilágítottak, de ez nem számít, csak az hogyan van megírva.
Egyébként úgy érzem ez az első irományod, tehát nyugodtan pakolj fel belőle részletet; ne félj senki sem fogja ellopni, hiszen 99%, hogy borzalmas. De majd akkor ha látjuk, hogy miként írsz és mik a hibáid, tudunk írni konkrétumokat, de ez így semmis.
" Persze az előttem írók néhány logikai buktatóra már rávilágítottak, de ez nem számít, csak az hogyan van megírva. "
Ez azért erős. Egy kis értelem nem árt, mert a szrt nem lehet kifényesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!