Ajánlanátok nekem jó könyveket? 17/l
- Neil Gaimantől akármi (kedvenceim az "Elveszett próféciák" és az "Amerikai istenek")
- Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
- Bernhard Schlink: A felolvasó (ez kicsit komolyabb, holokauszt utáni)
- Harry Potterek :P
- Dashner: Útvesztő sorozat
Ezek jutottak eszembe hirtelen, amik jók és viszonylag modernek. :)
Gaiman régebbi könyvei tényleg jók voltak, a Good Omens (Elveszett próféciák) Pratchettel közös és tényleg jó.
Nekem a The Maze Runner nem tetszett annyira.
Viszont Szergej Lukjanyenko könyvei nagyon jók, én Lev Grossman A varázslók-sorozatát is nagyon szeretem, történelmiből Conn Iggulden jó nagyon, Jonathan Stroud Bartimaeus-sorozata, Scott Lynch első Locke Lamora könyve (a többi kevésbé), Patrick DeWitt Testvérlövészekje is jó volt, Christopher Moore-tól a Biff evangéliuma.
Justins Chan Headley:Iránytű Önmagadhoz
Holly Goldberg:7-esével
Nyomot hagynak benned,az biztos. :)
WM. Paul Young - Viskó (bármiben hiszel, bármilyen a világnézeted, érdemes elolvasni, nagyon érdekes)
Boris Vian - Tajtékos napok (elég elvont, de nekem tetszett, amúgy szerelmes sztori, de nagyon egyedi)
Heather Gudenkauf - Utolsó lélegzetig (izgi)
Kemény Zsófi - Én még sosem (jó sztori, jó kis karakterekkel, nem tucat, és Budapesten játszódik, rejtettebb helyeken is)
Kosztolányi Dezső - Esti Kornél (tudom, hogy régebbi, de szerintem most is aktuális, meg persze elképesztően szépen ír Kosztolányi)
Edgar Allan Poe - A Morgue utcai gyilkosság (ha szereted a krimiket, a nyomozást, akkor kiváló, rövidke, de nagyon érdekes, főleg a végkifejlet..)
Gayle Forman - Ha maradnék (lehet, hogy láttad a filmet, szomorú történet)
Gayle Forman - Csak egy nap (szerelmes, utazgatós sztori)
Jodi Picoultnak is vannak jó könyvei, meg Harper Lee-től a Ne bántsátok a fekete rigót is érdemes elolvasnod (én most kezdtem)
17/l :)
Jane Austen könyvek, habár ezek elég romantikusak :D
Rejtő Jenő könyvek
Jókai Mór: Szegény gazdagok
Molnár Tóni: Tépődések
Ez főleg filozofikus, de romantikus is.
Shakespeare: Szentivánéji álom.
Csokonai: Dorottya, vagyis a dámák diadalma a Fársángon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!