Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ajánlanátok nekem jó könyveket...

Ajánlanátok nekem jó könyveket? 17/l

Figyelt kérdés
Nem olvasok olyan gyakran, de most itt a nyár, van egy csomó időm és nagyon szeretnék olvasni valami jó könyvet, de nem tudom mit :/ Lehetőleg nem ilyen tipikus "átlagos tinilány megváltja a világot" típusú sztorit szeretnék. Jöhet bármilyen műfaj, de inkább modern, és nem túlzottan romantikus könyveket szeretnék most olvasni, de azok sincsenek kizárva. Köszi :)

2016. júl. 1. 15:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

- Neil Gaimantől akármi (kedvenceim az "Elveszett próféciák" és az "Amerikai istenek")

- Daniel Keyes: Virágot Algernonnak

- Bernhard Schlink: A felolvasó (ez kicsit komolyabb, holokauszt utáni)

- Harry Potterek :P

- Dashner: Útvesztő sorozat

Ezek jutottak eszembe hirtelen, amik jók és viszonylag modernek. :)

2016. júl. 1. 16:26
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Gaiman régebbi könyvei tényleg jók voltak, a Good Omens (Elveszett próféciák) Pratchettel közös és tényleg jó.

Nekem a The Maze Runner nem tetszett annyira.

Viszont Szergej Lukjanyenko könyvei nagyon jók, én Lev Grossman A varázslók-sorozatát is nagyon szeretem, történelmiből Conn Iggulden jó nagyon, Jonathan Stroud Bartimaeus-sorozata, Scott Lynch első Locke Lamora könyve (a többi kevésbé), Patrick DeWitt Testvérlövészekje is jó volt, Christopher Moore-tól a Biff evangéliuma.

2016. júl. 1. 18:07
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2016. júl. 1. 18:17
 4/10 anonim válasza:
49%
Percy Jackson. Nagyon jó sorozat, nekem tetszett. Leginkább fantázia.
2016. júl. 1. 18:24
 5/10 anonim ***** válasza:

Justins Chan Headley:Iránytű Önmagadhoz

Holly Goldberg:7-esével

Nyomot hagynak benned,az biztos. :)

2016. júl. 1. 21:32
 6/10 anonim ***** válasza:
57%

WM. Paul Young - Viskó (bármiben hiszel, bármilyen a világnézeted, érdemes elolvasni, nagyon érdekes)

Boris Vian - Tajtékos napok (elég elvont, de nekem tetszett, amúgy szerelmes sztori, de nagyon egyedi)

Heather Gudenkauf - Utolsó lélegzetig (izgi)

Kemény Zsófi - Én még sosem (jó sztori, jó kis karakterekkel, nem tucat, és Budapesten játszódik, rejtettebb helyeken is)

Kosztolányi Dezső - Esti Kornél (tudom, hogy régebbi, de szerintem most is aktuális, meg persze elképesztően szépen ír Kosztolányi)

Edgar Allan Poe - A Morgue utcai gyilkosság (ha szereted a krimiket, a nyomozást, akkor kiváló, rövidke, de nagyon érdekes, főleg a végkifejlet..)

Gayle Forman - Ha maradnék (lehet, hogy láttad a filmet, szomorú történet)

Gayle Forman - Csak egy nap (szerelmes, utazgatós sztori)

Jodi Picoultnak is vannak jó könyvei, meg Harper Lee-től a Ne bántsátok a fekete rigót is érdemes elolvasnod (én most kezdtem)

17/l :)

2016. júl. 2. 00:40
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2016. júl. 2. 14:02
 8/10 anonim ***** válasza:

Jane Austen könyvek, habár ezek elég romantikusak :D

Rejtő Jenő könyvek

Jókai Mór: Szegény gazdagok

2016. júl. 3. 20:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Molnár Tóni: Tépődések

Ez főleg filozofikus, de romantikus is.

2017. aug. 15. 09:58
 10/10 anonim ***** válasza:

Shakespeare: Szentivánéji álom.

Csokonai: Dorottya, vagyis a dámák diadalma a Fársángon.

2017. okt. 19. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!