Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » 14 éves lány vagyok, mit...

14 éves lány vagyok, mit olvassak?

Figyelt kérdés
2016. jún. 27. 14:31
 1/9 anonim ***** válasza:
33%

Miért kellene bármit is olvasnod?

De ha valami hasznosat akarsz, vedd elő a tankönyveidet, vagy olvass érdekes szakkönyveket.

2016. jún. 27. 14:42
 2/9 anonim ***** válasza:

Első, nyilván szeret olvasni, szeretne keresni olvasnivalót, de nem tudja, mit. Nem tudom, hogy mi a bajod vele.

Milyet szeretnél olvasni? Ha tipikus lányos lány vagy, akkor nem én leszek, aki tud segíteni, de ha jöhetnek olyan dolgok, amik nem Szenti Johanna Gimi típusok, akkor szívesen ajánlok.

2016. jún. 27. 15:26
 3/9 anonim ***** válasza:
Második, ha tudja, hogy szeret olvasni, akkor azt is tudja, mit. Nekem ez a kérdés inkább úgy hangzik, hogy "tudom, hogy olvasnom kellene, hogy megfeleljek az elvárásoknak, csak nem tudom, mit kéne". Ezzel van bajom.
2016. jún. 27. 16:12
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem azért olvasok hogy megfeleljek az elvárásoknak, és lehet, hogy nehéz elhinni de a mai világba még vannak olyanok akik szeretnek olvasni és nem minden idejüket a neten töltik.Csak most éppen nincs mit olvasnom!
2016. jún. 27. 16:19
 5/9 A kérdező kommentje:
Második. Általában fantasy könyveket olvasok, az se baj ha van benne valamennyi szerelem is. Az szjg-t már olvastam és kivégeztem az összes Leiner Laura, meg Cassandra Clare könyvet is. Nemrég olvastam a Percy Jackson sorozatot.
2016. jún. 27. 16:32
 6/9 anonim ***** válasza:

Kérdező, ne foglalkozz a 69%-os válaszolóval, szerintem amúgy ő írogat ilyen kérdésekhez, ahol mindig le akarja beszélni a kamaszokat az olvasásról. Vagy egy végtelenül buta, műveletlen, suttyó ember, vagy egy troll.

Szóval... ha lehet picit sötétebb, akkor a Jonathan Stroudtól a Bartimaeus-sorozat nagyon jó. Ha szeretnél valami kicsit tündérmeséset és nagyon szerethetőt, akkor Diana Wynne Jones könyvei (bármelyik, amelyik elérdhető magyarul) jók. Lányosabb mondjuk Leigh Bardugo Grisha-sorozata is és érdekes a környezet benne (a harmadig ég nem jött ki magyarul, azt hiszem).

A "klasszikusokat" is érdemes lehet átnézni. Pl. A Narnia sorozat (nekem főleg az első pár tetszett), Philip Pullman Az úr sötét anyagai-sorozat...

Nem tudom, hogy mennyire megy az angol, de ha jól, akkor Garth Nix The Old Kingdom-sorozatát nagyon ajánlom, pont a te korodnak való. Nagy kár hogy magyarul nincs, mert tényleg jó kis sorozat.

2016. jún. 27. 16:45
 7/9 anonim ***** válasza:

Roald Dahl: Matilda- ez fantasy

Szabó Magda könyvei

A neveletlen hercegnő naplója

Esetleg Rejtő Jenő könyvei, ha szereted a krimit

2016. jún. 27. 17:51
 8/9 anonim ***** válasza:

Suzanne Colins: Éhezők viadala-trilógia

Veronica Roth: Beavatott-trilógia

James Dashner: Útvesztő-trilógia

Harry Potter, Szent Johanna gimi

2016. jún. 28. 17:16
 9/9 csingilingg84 ***** válasza:
Ha bejön esetleg a pszichohorror, akkor Stephen King :D
2016. jún. 28. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!