14 éves lány vagyok, mit olvassak?
Miért kellene bármit is olvasnod?
De ha valami hasznosat akarsz, vedd elő a tankönyveidet, vagy olvass érdekes szakkönyveket.
Első, nyilván szeret olvasni, szeretne keresni olvasnivalót, de nem tudja, mit. Nem tudom, hogy mi a bajod vele.
Milyet szeretnél olvasni? Ha tipikus lányos lány vagy, akkor nem én leszek, aki tud segíteni, de ha jöhetnek olyan dolgok, amik nem Szenti Johanna Gimi típusok, akkor szívesen ajánlok.
Kérdező, ne foglalkozz a 69%-os válaszolóval, szerintem amúgy ő írogat ilyen kérdésekhez, ahol mindig le akarja beszélni a kamaszokat az olvasásról. Vagy egy végtelenül buta, műveletlen, suttyó ember, vagy egy troll.
Szóval... ha lehet picit sötétebb, akkor a Jonathan Stroudtól a Bartimaeus-sorozat nagyon jó. Ha szeretnél valami kicsit tündérmeséset és nagyon szerethetőt, akkor Diana Wynne Jones könyvei (bármelyik, amelyik elérdhető magyarul) jók. Lányosabb mondjuk Leigh Bardugo Grisha-sorozata is és érdekes a környezet benne (a harmadig ég nem jött ki magyarul, azt hiszem).
A "klasszikusokat" is érdemes lehet átnézni. Pl. A Narnia sorozat (nekem főleg az első pár tetszett), Philip Pullman Az úr sötét anyagai-sorozat...
Nem tudom, hogy mennyire megy az angol, de ha jól, akkor Garth Nix The Old Kingdom-sorozatát nagyon ajánlom, pont a te korodnak való. Nagy kár hogy magyarul nincs, mert tényleg jó kis sorozat.
Roald Dahl: Matilda- ez fantasy
Szabó Magda könyvei
A neveletlen hercegnő naplója
Esetleg Rejtő Jenő könyvei, ha szereted a krimit
Suzanne Colins: Éhezők viadala-trilógia
Veronica Roth: Beavatott-trilógia
James Dashner: Útvesztő-trilógia
Harry Potter, Szent Johanna gimi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!