Szerintetek Rick Riordan könyvei fantasyk?
Egy szempontból nézve én úgy gondolom, hogy igen. Mert ugye "A Villámtolvaj" és a többi könyv egyfajta fantázia világot mutat be. Viszont a "fantasy" fogalma az inkább egy olyan fantázia világra utal, ami a középkorban (vagy egy ahhoz hasonló korban) játszódik. Itt gondolok a: Renegátra a Locke Lamora hazugságaira, a Gyűrűk Urára, a Hobbitra, a Harry Potterre, a Túl az árnyékonra, a Hidegen Tálalvára.
Ezek szerintem sokkal inkább megfelelnek fantasynak mint amiket Rick Riordan írt.
De nem vagyok benne teljesen biztos, hogy igazam van szóval szeretném tudni a ti véleményeteket is.
Nincs igazad, akármilyen koban játszódhat fantasy. A Harry Potter sem középkori.
A fantasy egy nagy kategória. Ezen belül lehet bármilyen korban. A mai korban játszódó fantasy az az urban fantasy. Ugyan úgy fantasy, csak annak az egyik fajtája. Itt egy csomó másik [link]
Gondolj így rá; vannak a kutyák. Azon belül vannak a spánielek. Azon belül meg mondjuk a welsh springer spániel, a cavalier king charles spániel, angol cocker spániel. Mind spániel, de mind kicsit más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!