Mi ennek az idézetnek a jelentése? A Harry Potterből van és Dumbledore mondta Harrynek?
bocsi elfelejtettem kitenni az idézetet. Ez lenne az:
"Rossz úton jár, aki álomokból épít várat, és közben elfelejt élni"
A könyven az az Edevis tükrés fejezet amiben ezt az idézetet mondja csak erről szól.Harry elhanyagolja a barátait és saját magát, minden nap álmodozik a tükör előtt egy teljes családról.Dumbledore ekkor mondja neki ezt a mondatot, amivel azt fejezi ki, hogy Harrynek lehetnek álmai, vágyhat családra, nincs ezzel semmi baj, de nem szabad engedni hogy ezek a vágyak túl erősek legyenek, és ne tudja élni a mindennapi életét, mert az álmok szépek, de az nem a valóság.
De persze ezt többféleképpen is lehet értelmezni:)
Nekem például a hatalmas Harry Potter mániás időszakomban amikor semmi nem érdekelt csak hogy olvassam a Harry Pottert, elhanyagoltam a barátaimat és családomat, ez a mondat azt sugallta hogy a Harry Potter meg az összes jó könyv nagyszerű elfoglaltság, de nem szabad hagyni hogy fontosabbak legyenek a mindennapi dolgainknál:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!