Milyen kezdő íróknak szóló könyvek, weboldalak vannak?
Én magam elolvastam rengeteg könyvet, cikket, tippet. Az apróbb tippekből még talán lehet is tanulni, hogy összeszedettebb legyen az ember munkája írástechnikailag, de az írást nem lehet alapvetően tanítani.
Vannak könyvek:
[link] (Ez pont angol, mondjuk.)
Cikkek:
Egyéb:
Olvasgatni lehet, hogy érdemes, de ne várd, hogy megtanítanak írni. Erre valamennyire rá kell érezni, amihez hozzájárul egy bizonyos fokú szépirodalmi ismertség, olvasottság.
Első sorban én azt tudom javasolni, hogy szárnypróbálgatásként novellákkal kezdj, és ezekhez keress egy jó kis amatőr írói közösséget, vagy egy aktív közösségű oldalt, ahova fel tudod tölteni az irományodat. Nincs hasznosabb tanár, mint a kritika. Erre neten rengeteg lehetőséget találsz, az utolsó linken vannak rá javaslatok, azt a cikket mindenképp célszerű elolvasnod.
Amatőr írói körökben érdemes megpróbálkozni pályázatokkal is, bár a határidőre írás egy nehézkes dolog.
Mindenekelőtt pedig olvass, minél többet és változatosan, és írj mellette. Ne plagizálj, de inspirálódhatsz az írástechnikából, hogy a regényekben hogyan épülnek fel a történetek, karakterek, stb. És próbálkozz, ne add fel. Egyszerűbb, rövidebb részleteket meg még akár a GYK-ra is feltölthetsz itt, mert találsz rá olvasót. Csak a közönségtől nem biztos, hogy olyan hasznos kritikára lelsz itt, mint egy olyan oldalon, ami kifejezetten erre jött létre (pl. karcolat.hu).
Sok sikert, gyakorolj!
Stephen King: Az írásról
Csak ajánlani tudom, nagyon jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!