Hermione tényleg színesbőrű?
A Harryék gyerekéről szóló színdarabban a Hermionét és a lányát játszó színész is fekete bőrű és egy cikk is szól arról hogy Hermione bőre a könyvek szerint nem biztos hogy fehér.
A harmadik könyvben van egy mondat:
„They were there, both of them, sitting outside Florean Fortescue’s Ice Cream Parlor — Ron looking incredibly freckly, Hermione very brown, both waving frantically at him.”
ami a fordítás szerint:
„... mindkét barátja ott ült a Florean Fortescue Fagylaltszalon teraszán. Ron arcát elborították a szeplők, Hermione ellenben csokoládébarnára sült – s mindketten lelkesen integettek felé.”
de szó szerinti fordításban:
„Ron hihetetlenül szeplős volt, Hermione pedig nagyon barna”
De ha Hermione tényleg nem fehér bőrű akkor a filmekben miért az? Hiszen maga Rowling válogatta a szereplőket a filmekhez. És a többi sötét bőrű szereplőnél ezt közli a könyv is, akkor Hermionénál miért nem? És egyébként is ha Hermione fekete bőrű lenne akkor miért említené a szöveg, hogy "nagyon barna"? Az a sötét bőrön nem látszik ha lebarnul, akkor van csak értelme odaírni ha amúgy nem barna tehát fehér bőrű. Vagy csak nekem tűnik irreálisnak ez a feltételezés?
Könyvek szerint fehér, hisz aki nem volt az, annál egyértelműen megjelenik ez a szövegben. Illetve barna a haja, nem fekete; meg ugye látványosan barnul le.
A színdarab rendezője változtatott az etnikumon, talán túl fehérnek találták PR-szempontból; Rowling is ezért nem tiltakozott.
Rég olvastam a könyvet (idézeted asszem a 3. könyvből van) de ott azért csokoládébarna, mert Franciaországban vagy hol volt nyaralni a családjával, és sanszosan napozott. De az is lehet hogy benne felejtette magát a szoláriumban.
Én is fehér vagyok, de ha sokat napozok, lebarnulok. Durva nem.
- mivel napozott, így barna. Ha alapból fekete, akkor ez nem lenne kiemelve, mivel fel sem tűnne senkinek.
- a fekete bőrű szereplők eléggé kiemeltek ebből a szempontból
- színes bőrűek 99%-ának fekete! a haja, nem barna :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!