Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hermione tényleg színesbőrű?

Hermione tényleg színesbőrű?

Figyelt kérdés

A Harryék gyerekéről szóló színdarabban a Hermionét és a lányát játszó színész is fekete bőrű és egy cikk is szól arról hogy Hermione bőre a könyvek szerint nem biztos hogy fehér.

A harmadik könyvben van egy mondat:

„They were there, both of them, sitting outside Florean Fortescue’s Ice Cream Parlor — Ron looking incredibly freckly, Hermione very brown, both waving frantically at him.”

ami a fordítás szerint:

„... mindkét barátja ott ült a Florean Fortescue Fagylaltszalon teraszán. Ron arcát elborították a szeplők, Hermione ellenben csokoládébarnára sült – s mindketten lelkesen integettek felé.”

de szó szerinti fordításban:

„Ron hihetetlenül szeplős volt, Hermione pedig nagyon barna”

De ha Hermione tényleg nem fehér bőrű akkor a filmekben miért az? Hiszen maga Rowling válogatta a szereplőket a filmekhez. És a többi sötét bőrű szereplőnél ezt közli a könyv is, akkor Hermionénál miért nem? És egyébként is ha Hermione fekete bőrű lenne akkor miért említené a szöveg, hogy "nagyon barna"? Az a sötét bőrön nem látszik ha lebarnul, akkor van csak értelme odaírni ha amúgy nem barna tehát fehér bőrű. Vagy csak nekem tűnik irreálisnak ez a feltételezés?

2016. jún. 2. 18:04
 1/9 anonim ***** válasza:
51%
A könyvekben fehér. A színdarabban nem lesz az. Amúgy nem mindegy milyen színész játsza majd?
2016. jún. 2. 18:08
 2/9 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdeztem mert az elmélet szerint a könyvekben sem fehér... akkor ez viszont elég nagy ellentmondás a filmmel. Ráadásul ha a filmben fehér volt és a színdarab a történet folytatása, hogy lett fekete?
2016. jún. 2. 18:19
 3/9 anonim ***** válasza:
85%
A könyvben elvileg nincs konkrét említés arról, hogy milyen színű a bőre. A szindarab pedig nem a filmek, hanem a könyv "folytatása", habár én igazaból annak sem nevezném igazán, inkább afféle adaptáció. Mindenesetre a filmek is csak adaptációk, amelyekben egy bizonyos ember koncepcióját láthatjuk. Ha te fehérnek képzeled, akkor neked fehér, ha a darab rendezője feketének, akkor neki fekete. :)
2016. jún. 2. 18:30
 4/9 anonim ***** válasza:
68%
A könyvekből elég egyértelmű, hogy fehér. Lehet hogy nincs róla így konkrét említés (ahogy általában nincs, egy könyvben nem szokták leírni mindenkiről hogy fehér) de az egész szövegből teljesen egyértelműen kiderül. És Rowling is fehérként gondolt rá, csak aztán eszébe jutott, hogy hát miért ne lehetne fekete. Én azt hittem már olyan 20 éven túl vagyunk ezen a "token black guy" dolgon, de ezek szerint mégsem...
2016. jún. 2. 18:51
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Könyvek szerint fehér, hisz aki nem volt az, annál egyértelműen megjelenik ez a szövegben. Illetve barna a haja, nem fekete; meg ugye látványosan barnul le.

A színdarab rendezője változtatott az etnikumon, talán túl fehérnek találták PR-szempontból; Rowling is ezért nem tiltakozott.

2016. jún. 2. 19:28
 6/9 anonim ***** válasza:
95%

Rég olvastam a könyvet (idézeted asszem a 3. könyvből van) de ott azért csokoládébarna, mert Franciaországban vagy hol volt nyaralni a családjával, és sanszosan napozott. De az is lehet hogy benne felejtette magát a szoláriumban.

Én is fehér vagyok, de ha sokat napozok, lebarnulok. Durva nem.

2016. jún. 2. 19:57
 7/9 anonim ***** válasza:
96%

- mivel napozott, így barna. Ha alapból fekete, akkor ez nem lenne kiemelve, mivel fel sem tűnne senkinek.

- a fekete bőrű szereplők eléggé kiemeltek ebből a szempontból

- színes bőrűek 99%-ának fekete! a haja, nem barna :)

2016. jún. 2. 22:33
 8/9 anonim ***** válasza:
94%
A könyvekben fehér. Sokszor pirul el: blushed, turned scarlet. Szóval bizonyára nem fekete.
2016. júl. 26. 16:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem eredetileg feher, mert sose emlitette rowling hogy barna lenne, meghat ugye a barnak nem nagyon tudnak lebarnulni. De mivel arra sincsen konket utalas hogy feher, ezert akar barna is lehet
2018. jún. 13. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!