Hogyan lenne helyes jellemezni egy karaktert?
Nem biztos, hogy minden apró részletet le kell írni a szereplő külsejéről az arcformától kezdve a szeplők számáig, ez unalmas lenne. Azokat a tulajdonságokat írd le, amivel a karakter kitűnik, amiről azonnal felismerhetővé válik, pl. Nagy, horgas orra van, lángoló vörös haja, vagy éppen meghökkentően szép, sötétkék szeme.
Hatásosabb, ha a külső jellemzést nem csak leírod, hogy "szőke haja volt és kék szeme", hanem valahogy beleágyazod a történetbe, pl. "Belenézett a tükörbe, ahonnan egy csapzott, szalmaszőke hajú alak nézett vissza rá nagy kék szemekkel."
Remélem, segítettem!
valahol olvastam, valamilyen író mondta, hogy ha azt mondja, hogy a szereplőjének szürke a haja, nem fogja tudni az olvasó maga elé képzelni, viszont ha azt mondja, hogy van egy sebhely, ami a szájától a füléig húzódik, az egész arcot maga elé képzeli az ember
bár engem speciel nem annyira érdekel ilyenkor a külső, de ha megemlítenek egy ilyen infót, nagyon zavar, ha hiányos (ez személyes vélemény)
igazából az írás eleve nehéz. valószínűleg úgy kb a 300.ik alkalomra fogod te magad is tökéletesnek találni az alkotásod
de amúgy ha pontokat szeretnél, akkor keress rá ANGOLUL. magyarul a magyar költőkön kívül szinte semmilyen hasznos cikk nincsen fenn a neten... sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!