Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan lenne helyes jellemezni...

Hogyan lenne helyes jellemezni egy karaktert?

Figyelt kérdés
Van egy halvány elképzelésem, de mivel nem volt lehetőségem még megtanulni, az interneten pedig csak jóslások vannak különböző jellemvonásokról, így nem tudom, hogy kéne nekikezdeni. Külső jellemzésre gondolok, és szempontokat szeretnék. Például az arcformáról mit kéne leírni, hogy egy normális karakterjellemzésnek lehessen nevezni egy szöveget.

2016. máj. 15. 13:30
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy minden apró részletet le kell írni a szereplő külsejéről az arcformától kezdve a szeplők számáig, ez unalmas lenne. Azokat a tulajdonságokat írd le, amivel a karakter kitűnik, amiről azonnal felismerhetővé válik, pl. Nagy, horgas orra van, lángoló vörös haja, vagy éppen meghökkentően szép, sötétkék szeme.

Hatásosabb, ha a külső jellemzést nem csak leírod, hogy "szőke haja volt és kék szeme", hanem valahogy beleágyazod a történetbe, pl. "Belenézett a tükörbe, ahonnan egy csapzott, szalmaszőke hajú alak nézett vissza rá nagy kék szemekkel."

Remélem, segítettem!

2016. máj. 15. 16:32
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Még akár más karakter szemszögéből is leírhatod. Csak ha nem muszáj, ne úgy állj neki, hogy Enter: új bekezdés, és akkor "nekikezdeni". Hanem itt-ott elhintve egy-egy infó, nem csak a karakter, hanem a szituáció színesítéséhez is. Az sem baj, ha csak a kétszázharminchetedik oldalon derül ki, hogy magasra nőtt, meg szőkébb a haja mint a többinek és van egy kis árok az álla közepén. Amikor a helyzet megkívánja.
2016. máj. 15. 23:56
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

valahol olvastam, valamilyen író mondta, hogy ha azt mondja, hogy a szereplőjének szürke a haja, nem fogja tudni az olvasó maga elé képzelni, viszont ha azt mondja, hogy van egy sebhely, ami a szájától a füléig húzódik, az egész arcot maga elé képzeli az ember

bár engem speciel nem annyira érdekel ilyenkor a külső, de ha megemlítenek egy ilyen infót, nagyon zavar, ha hiányos (ez személyes vélemény)

igazából az írás eleve nehéz. valószínűleg úgy kb a 300.ik alkalomra fogod te magad is tökéletesnek találni az alkotásod

de amúgy ha pontokat szeretnél, akkor keress rá ANGOLUL. magyarul a magyar költőkön kívül szinte semmilyen hasznos cikk nincsen fenn a neten... sajnos.

2016. máj. 23. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!