Harry Potter rajongók! Rájöttetek, hogy az egyes részek mikor játszódnak?
Figyelt kérdés
Én tegnap jöttem rá, hogy a könyvekből kiderül, és kíváncsi vagyok, hogy nektek feltűnt-e? Amúgy a 19 évvel később című fejezet a jövőben játszódik 2016 szeptember elsején.2016. máj. 12. 11:30
1/8 anonim válasza:
A második kötetben egyértelműen benne van, mikor játszódik, 1992.
2/8 anonim válasza:
Igen, rájöttünk. Figyelj, a Harry Potter már nem újdonság a mostani huszonéves korosztálynak. Mi ezeket olvastuk egész gyerekkorunkban. Olyat te már nem tudsz mondani, ami nekünk újdonság. Bocsika.
3/8 anonim válasza:
Itt már fenn van több, mint 10 éve:
4/8 A kérdező kommentje:
Hát ja. De Rowling direkt írta meg úgy, hogy a vége a jövőben játszódjon? Vagy ez is egy olyan baki mint a theszrálos?
2016. máj. 12. 19:43
5/8 anonim válasza:
Már miért lenne baki? Azért egy rakás gyerek nem kamaszkánt esik ki az édesanyjából. Háború volt. Kellett X év, míg mindenki lenyugodott. Újra nekiálltak élni. Munkát kerestek, megházasodtak, mint az emberek általában. Gyerekek születtek, családonként több is (általában pár év kell két gyerek között). Ezek a gyerekek felnőttek.
Számold össze. Ez elég sok év. Akét 2016-ig is.
6/8 anonim válasza:
Szerintem egy teljes egészében kitalált történetnél teljesen mindegy, hogy a "jövőben" játszódik-e vagy sem. :)
7/8 anonim válasza:
Miért lenne baki, hogy tizenkilenc évvel később játszódik az epilógus? Az a lezárás, amiben megtudjuk, mi lett velük, hogy sikerült családot alapítaniuk, újra normális életet élniük.
Felmerül bennem, hogy ismered-e a baki szó jelentését, mert így nincs értelme a kérdésnek.
8/8 anonim válasza:
Amúgy nem 2016-ban játtszódik a 19 évvel későbbi fejezet, hanem 2017 szeptember 1-én. Mert a roxforti csata 1998 május 2-án volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!