Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Könyvírás, könyvolvasás?

Könyvírás, könyvolvasás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

1. kérdés

Sokszor gondolkodtam könyv írásban! Hogy műkődik ez?? (minden érdekel)

2. kérdés

Melyik könyv az, ami lerakhatatlan? (minden téma érdekel)

Köszi a válaszokat!! :)

2016. máj. 8. 23:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Megfelelő sorrendben kell leütni a billentyűket. Ezt nem én találtam ki, hanem egy Nobel-díjas író.
2016. máj. 9. 00:00
 2/6 anonim ***** válasza:

Miért hiszi manapság mindenki, hogy könyvet írni olyan egyszerű?

Amúgy könyvhöz először is egy jó cselekmény kell, amin nem alszik el az ember és történik is benne valami...de olyan témában amit ismersz is. Kell még jó helyesírás, kreativitás és sok sok szabadidő.

Lerakhatatlan könyv? Neked mi a lerakhatatlan? Miért van olyan érzésem, hogy nem sok könyvet fogtál még a kezedben?

2016. máj. 9. 13:13
 3/6 anonim ***** válasza:

1. válasz

Ha neked erre a kérdésre választ kell adni, akkor eleve felesleges nekikezdened a könyvírásnak. A menetét illene tudni, mielőtt belevágsz.

2. válasz

Gondolom ezt azért kérdezed, mert ötletet akarsz belőle meríteni. Na, ha erre szükséged van, megintcsak eleve veszett ügy a dolog. Olyan témáról kell írni, amiben jártass vagy.

De ha tévednék, akkor:

Armada 1-2

A vadonjáró tanítványa (1-4, a többi rész fordítás alatt)

Aurora

Hollóárnyék-trológia (1-3)

2016. máj. 9. 17:35
 4/6 anonim válasza:

1.kérdés

Szerintem először csak próbálkozz blogolással, az valamennyire fejleszti az írásodat (már ha kérsz kritikákat, stb.)

2.kérdés

Nem tudom hogy olvastad-e őket:

én minden Leiner Laura könyvet imádtam

Obszidián és folytatásai (luxen sorozat)

Párválasztó (Kiera cass-tól)

Harry Potter

Rubinvörös, Zafírkék, Smaragzöld

Meg szinte az összes könyvmolyképzős könyv

Remélem segítettem :)

2016. máj. 10. 06:17
 5/6 anonim válasza:

Egyetértek az egyik előttem szólóval. Nem könnyű írni. Kiváló dramaturggá kell válnod hozzá. Tudod, mi az a narratív horog? Ismered a kezdőmondat vagy tételmondat fontosságát? Mi az a három pont, ami nélkül a karaktereid nincsenek a helyükön? Mi a KIKE hányados? A mutasd, és ne mond szabály? Konfliktus nélkül nincs történet. Van főkonfliktus, és mellékkonfliktus. És így tovább...

Ha íróvá akarsz válni, olvass el kétszáz vagy több könyvet, különböző műfajból, persze ne állj meg ennyinél. Gyakorold minden nap az írást, és ha fiatal vagy, várj még pár évet. Szerezz élettapasztalatot!

U.I.: A legfontosabb, hogy ne pénzért csináld, hanem találj az írásban valami hajtóerőt. Ha a főállású író vagy, akkor persze számolni kell az anyagiakkal is.

2016. máj. 10. 09:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Az első kérdésre nem tudok válaszolni. Semennyire nem vagyok jártas a könyvírásban.

A második kérdés: nem tudom, mi a nemed, hány éves vagy, szóval a saját tapasztalataimra támaszkodom.

Büszkeség és balítélet, Üvöltő szelek, Könyvtolvaj, Kamaszok, Elfújta a szél, Jane Eyre, Gyűrűk ura, Eroica, Koldus és királyfi, A remény rabjai, Szikra, 1984, A királynő törvényszéke, Egy ifjúság regénye, Anne Frank naplója, Hőhullám Berlinben, 7 pofon

2016. máj. 11. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!