Akik szoktak "regényt" írni! Érezted már úgy, hogy túl kevés vagy hozzá, hogy megírd azt a történetet, amit kitaláltál? Hogy nem tudnád elég jól megírni?
Régebben, még gyerekkoromban én is úgy voltam vele, hogy csak írtam, ami jött, mintha diktálták volna... mostanában azonban tényleg "túl akarom bonyolítani", nem vagyok elégedett az írásaimmal, megakadok benne, talán az a baj, hogy valami monumentálisat és tökéleteset akarok alkotni, ami ugye lehetetlen.
Privátban küldhetsz az írásaidból, szívesen elolvasom, és én is küldök neked, ha érdekel.
Írónak lenni (még ha csak hobbiból, vagy akár csak úgy, hogy ennek nevezzük magunkat) mindig sok lépcsős feladat. A "művészek" nagy része szinte sose elégedett a munkájával, mindig jobbat akar produkálni és ez segíti abban, hogy folyamatosan fejlődhessen.
Sajnos ezt még én se tudom betartani (túl maximalista vagyok), de valóban ez lenne a legjobb: Írd végig, ne javítgass. Ráér az utána is. Ebben az a jó, hogy csak így tudsz teljes egészében rálátni a történetedre. Hol hiányzik valami, hol lett kicsit túl sok, esetleg hol zavarodtál te magad bele, hol csak mondvacsináltak az okok. Amint ezek is helyre kerültek, akkor jöhet a megfogalmazás csiszolása, sőt ha nagyon akarod, újra is írhatod az egészet, de így legalább sok dolog már sokkal világosabb neked.
Persze mondani sajnos könnyű~
Persze
Az okos emberek tudják, hogy nem lehet nem tudnak tökéleteset alkotni. Ez nem csak az írásra , hanem az élet minden percére igaz.
A buták ezzel szemben biztosak benne hogy az övék az igazi.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!