Dan Wells - Nem vagyok sorozatgyilkos című könyvéről vélemények?
A szociopátia és pszichopátia közel azonos. Sok orvos egybevonja a kettőt. :)
Egyébként én nem nagyon szoktam ilyen típusú könyveket, azaz regényt olvasni, de a téma nagyon érdekel. Egyébként egy átlagember tud azonosulni egy ilyen személlyel? Akár Dexterrel, akár a könyv főszereplőjével? Nincs olyan, hogy néhány cselekedete visszataszítana?
Én eddig úgy tudtam,hogy nagy különbség van pszicho/szociopata között.Pszichopata sorozatgyilkos bekattan,üt,vág,kaszabol,elmenekül (átlagon aluli IQ-val),míg a szociopata megtervez,végrehajt,nyomokat eltünteti,nehéz elkapni(mondjuk a pszichot is,mert mozgásban van..szociopata általában átlagon felüli IQ-val).
Őő.. Szerinted vannak létező misztikus szörnyek? :D
Amúgy nem akarok spoilerezni.. de igen,kicsit fantasy is. Viszont "azon" a szálon kívül a karakter tényleg reális.
Pont ez az. Sokan keverik. A legtöbbször úgy hallottam, hogy pont fordítva van, mint ahogy te mondad, a pszichopata az intellektuálisabb. De érdemes utánaolvasni. Pár link:
A könyv holnap érkezik, nagy érdeklődéssel vàrom. Kicsit zavar ez a misztikus, fantasy szál, mert nem igazán szeretem az ilyeneket. Kicsit a piros pöttyös könyvekre is emlékeztet.
SPOILER
7. Fejezetet fogom kezdeni. 76. oldal.
Idáig csak részlegesen sikerült azonosulni Johnnal. Nem a gondolatai, hanem a cselekedetei miatt. Nem tudja kordába tartani az érzéseit, legfőképpen nem szabad elárulni a betegségét, hanem eltitkolni és elvegyülni. Még az zavar nagyon, hogy izgatott mindig mikor a sorozatgyilkosokról beszél. Minimum álcáznia kellene, hogy annyira érdekelné.
Én a helyében még a terapeuta elött is átlagosan beszélnék, ugyanis a pszichopatá/szociopaták legjobban tudnak àlarcot húzni.
De egyébként érdekes olvasni ezt más agyàból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!