Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Dan Wells - Nem vagyok sorozat...

Dan Wells - Nem vagyok sorozatgyilkos című könyvéről vélemények?

Figyelt kérdés
Valami olyasmire gondoltam, mint a Dexter sorozat. Egy szociopata/pszichopata, akinek a lelkivilágával ismerkedhetünk meg és látni az ürességet. Ekkor mondtàk, hogy ez a könyv ideális. Szerintetek megvegyem?
2016. ápr. 5. 15:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szociopata,és IGEN! Nekem is nagyon tetszett!:)
2016. ápr. 5. 16:27
 2/11 A kérdező kommentje:

A szociopátia és pszichopátia közel azonos. Sok orvos egybevonja a kettőt. :)

Egyébként én nem nagyon szoktam ilyen típusú könyveket, azaz regényt olvasni, de a téma nagyon érdekel. Egyébként egy átlagember tud azonosulni egy ilyen személlyel? Akár Dexterrel, akár a könyv főszereplőjével? Nincs olyan, hogy néhány cselekedete visszataszítana?

2016. ápr. 5. 17:08
 3/11 anonim ***** válasza:
Én imádtam, amint elolvastam a kedvenceim közé került. A főhős nagyon kedvelhető karakter, és a regény az elejétől a végéig fenntartja az érdeklődést. De ha elolvasod olvasd el a többi részét is.
2016. ápr. 6. 15:55
 4/11 A kérdező kommentje:
Ès vannak benne létező, misztikus szörnyek? Vagy ugye csak átlag emberek?
2016. ápr. 6. 17:59
 5/11 anonim ***** válasza:
Vannak, de az nem vesz el a történet izgalmasságától, még hozzá is ad egy keveset.
2016. ápr. 6. 19:53
 6/11 anonim ***** válasza:

Én eddig úgy tudtam,hogy nagy különbség van pszicho/szociopata között.Pszichopata sorozatgyilkos bekattan,üt,vág,kaszabol,elmenekül (átlagon aluli IQ-val),míg a szociopata megtervez,végrehajt,nyomokat eltünteti,nehéz elkapni(mondjuk a pszichot is,mert mozgásban van..szociopata általában átlagon felüli IQ-val).

Őő.. Szerinted vannak létező misztikus szörnyek? :D

Amúgy nem akarok spoilerezni.. de igen,kicsit fantasy is. Viszont "azon" a szálon kívül a karakter tényleg reális.

2016. ápr. 6. 19:56
 7/11 A kérdező kommentje:

Pont ez az. Sokan keverik. A legtöbbször úgy hallottam, hogy pont fordítva van, mint ahogy te mondad, a pszichopata az intellektuálisabb. De érdemes utánaolvasni. Pár link:

[link]

[link]

[link]

A könyv holnap érkezik, nagy érdeklődéssel vàrom. Kicsit zavar ez a misztikus, fantasy szál, mert nem igazán szeretem az ilyeneket. Kicsit a piros pöttyös könyvekre is emlékeztet.

2016. ápr. 6. 20:04
 8/11 anonim ***** válasza:
Hidd el ez nem olyan, mint a piros pöttyös tiniknek szóló irományok, ahol a könyv kétharmada a szerelmi háromszög körül forog és csak azért van benne misztikum, hogy legyen valami izgibb is, mert ez nem olyan. A legjobb ráadásul, hogy nincs benne egyáltalán szerelmi szál, legalábbis az első részben, a következőkben lesz egy kicsi, de az elhanyagolható. Első második voltam.
2016. ápr. 6. 20:46
 9/11 A kérdező kommentje:

SPOILER

7. Fejezetet fogom kezdeni. 76. oldal.

Idáig csak részlegesen sikerült azonosulni Johnnal. Nem a gondolatai, hanem a cselekedetei miatt. Nem tudja kordába tartani az érzéseit, legfőképpen nem szabad elárulni a betegségét, hanem eltitkolni és elvegyülni. Még az zavar nagyon, hogy izgatott mindig mikor a sorozatgyilkosokról beszél. Minimum álcáznia kellene, hogy annyira érdekelné.

Én a helyében még a terapeuta elött is átlagosan beszélnék, ugyanis a pszichopatá/szociopaták legjobban tudnak àlarcot húzni.

De egyébként érdekes olvasni ezt más agyàból.

2016. ápr. 8. 17:21
 10/11 A kérdező kommentje:
Egyébként mi van akkor, hogyha a "természetfeletti lény" csak egy illúzió, vagy hallucináció? Eléggé erős a fantáziája ahoz, hogy beképzelte volna, hogy a szomszédja így "megváltozott".
2016. ápr. 8. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!