Van profilalkotásról könyv?
Figyelt kérdés
Olyan könyvet keresek ami a cselekedeteinkből, reakcióinkból, tárgyainkból, stílusunkból és egyéb személyes jegyekből enged következtetni a személyiségünk egészére. Nem baj ha komoly nyelvezetű a könyv, sőt talán még jobb is volna. Előre is köszönöm!2016. febr. 10. 20:57
1/3 anonim válasza:
Én ezt a könyvet olvasom: Atkinson & Hilgard Pszichológia
Én a 2005-ös kiadást olvasom. Az újabb kiadásokat a könyvtárban csak 1 hétre adják ki.
2/3 anonim válasza:
Elég naiv az az elképzelés, hogy ilyesmit simán lehet könyvből tanulni. Vannak hasonló témájú könyvek, a pszichológiai szakirodalom tankönyvi szinten is nagyon széles, vannak bőven közérthető pszichológiai témájú könyvek (mint pl. az alapnap számító Atkinson, amit az előttem lévő említett). Az a helyzet, hogy a profilalkotás elég összetett dolog, és az egzaktsága is megkérdőjelezhető valamennyire. A pszichológusok 5-10 évig tanulnak, mire eljutnak egy olyan szintre, ami során adott területen kompetens szakemberként tudnak működni.
3/3 A kérdező kommentje:
Első: köszönöm szépen
Második: Azt hiszem igazad van, viszont ettől még nem zárhatják el a "köznéptől" ezt a tudást, persze ha valaki elolvas egy könyvet hajlamos azt hinni, hogy mindent tud. :) De azért szívesen fogadok szakirodalmat cím szerint.
2016. febr. 12. 18:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!