Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Valaki olvasta a Shannara...

Valaki olvasta a Shannara sorozatot könyvben?

Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne, hogy a könyv hasonlít-e a mostani MTV által készített sorozathoz. Elkezdtem olvasni a könyvet 1 fejezetet, de abszolút nem arról vany szó, mint ami a sorozatban van. Nem szeretnék csalódni, mert nekem a sorozat nagyon tetszik és nem szeretném, hogy sokban térjen el a könyvtől :(

2016. febr. 7. 22:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem olvastam még, de azt tudom, hogy van vagy 30 Shannara könyv, kisebb ciklusokba rendezve. Tuti biztos, hogy azt kezdted el, amelyikkel a sorozat foglalkozik?

Másrészt egyetlen egy fejezet alapján messzemenő következtetéseket levonni marhaság. Sok fantasy könyv úgy kezdődik, hogy bemutatják a világot, kontextust adnak magának a történetnek. A műsorban lehet, hogy nem így csinálták. Több ezer (esetleg több tízezer) oldalas , masszív fantasy sorozatokhoz kell a türelem, egyszerűen nem várhatsz hatalmas csodát egy fejezettől. Olvass tovább.

2016. febr. 8. 06:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Én 8 könyvet olvastam (First King, Original trilógia, Heritage sorozat). Nem túl eredeti, de nekem tetszett. :)

Nem láttam a sorozatot, de utánanéztem, és úgy tűnik, hogy a sorozat az Original trilógia MÁSODIK könyvét veszi alapul (Elfstones of Shannara, magyarul A tündérkövek).

Ha viszont komolyan gondolod, hogy belekezdesz a könyvekbe, akkor az Original trilógia első kötetével kezdd, másképp nem fogsz sokat érteni a másodikból.

2016. febr. 8. 07:23
 3/3 anonim ***** válasza:
Régen olvastam az első kettőt, ugye a másodikat (Tündérkövek) vette alapul a sorozat. Elégé eltér, nem akarok spoilerezni. Amberle karaktere például elégé gyámoltalan. Eretria csak szabad akar lenni, mert az apja férjhez akarja adni.
2016. febr. 19. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!