Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Írtam egy "könyvet", de...

Írtam egy "könyvet", de sajnos nem tudom, mennyire érdekli a célzott korosztályt. Lenne kedved megnézni?

Figyelt kérdés

14-től 18 éves korig ajánlom. Indítok egy blogot, ahová részleteket fogok feltenni, esetleg a teljes kéziratot is elküldöm, de csak minimálisan. Akinek lenne kedve megnézni:

www.princztamas@blog.hu

2010. márc. 29. 17:26
 1/8 A kérdező kommentje:
***bocsánat, javítom: [link]
2010. márc. 29. 17:28
 2/8 anonim ***** válasza:

engem érdekel :)

kíváncsian várom

15/L

2010. márc. 29. 17:29
 3/8 anonim ***** válasza:

hát most látom, hogy ezt én már olvastam :) de elolvasom mégegyszer :) biztos emlékszel rám, msnen is tárgyaltunk megy myvipen :)

Panka

2010. márc. 29. 17:31
 4/8 anonim ***** válasza:

Sya!

Elöször is nem tudom hány éves vagy és milyen suliba jársz,de le a kalappal előtted a nyelvezete, szókincse és megfogalmazása egy profi íróhoz méltó!Ennek azért is örültem mert aki fiatal mostanság írásra szánja a fejét nagyon is elhanyagolja ezeket a szempontokat és 2 nap alatt akar egy egész törénetet tökéletesre írni.

Másodszor mért pont a mostanság elcsépe témából választasz most tényleg te is a 1001. vámpíros, szörnyes,apokalipszisos író akarsz lenne?Már sok a jóból nem gondolod?De bocsit kérek ha már a vámpíros felhajtás előtt írtad.

És tudom milyen nehéz már új történetet újdonságot alkotni, kitalálni de csak az új és az eredeti számít ha nagyot akarsz alkotni.

Bocsi ha megbántottalak de szerintem ez építő kritika volt és hogy ide írom a véleményem csak nem volt kedvem regizni.ű

Sok sikert a jövőben!Eredetit!

17/L

2010. márc. 29. 20:51
 5/8 A kérdező kommentje:

Igen Panka emlékszem. :D^^

Az utolsó hozzászólónak köszönöm a kritikáját :D Nos, azt hiszem valamivel még a vámpír-hullám előtt írtam (2008-ban), de csak 2009-ben fejeztem be. Sok fiatallal szemben engem nem az Alkonyat sorozat inspirált, hanem Anne Rice-tól a Vámpírkrónikák című sorozata.

Egyébként 16 éves vagyok és matek-fizika tagozatos iskolába járok. Nem sok közöm van az irodalomhoz, de sokat olvasok és az irodalomtanárom eléggé keményre veszi a dolgot. És fiú vagyok :):D

2010. márc. 30. 13:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Jó: helyesírásodért és fogalmazásodért dicséret. Öröm látni, hogy vannak még emberek, akik ismerik a nagybetűt, a mondatvégi és közbeni írásjeleket. :)Amennyire meg tudom állapítani ennyiből elég jól sikerül fenntartanod/keltened a feszültséget is, ami szintén jó pont. Emellett az, hogy 16 évesen volt türelmed és kitartásod egy kész regényhez (sőt sorozathoz), az külön becsülendő.

Kontra: A történetet nem tudom megítélni, de az hogy ha egy már meglévő sorozat ihletésével kezdtél neki, nem biztos, hogy előny. Remélem nem olyan silány utánzat lesz, mint amilyen az Eragon volt például... De mondom: ezt ennyiből nem tudom megítélni. Vannak olyan részletek, amik nekem furán hangzanak (higgadtan, de ellenszenvesen), de ez abszolút ízlés kérdése. A jelenet hátterét nem ismerem ugye, de azért valamit furcsállok. Ott állok én, egy (gondolom) nálam idősebb vámpírvadász (gondolom) és egy vámpír, aki állítása szerint meg akar ölni. Erre én összebalhézok a vadásszal, hogy ti. ne szóljon bele az életembe, elzavarom a fenébe lényegében és ott maradok a vámpírral. Ehh, ebben én semmi logikát nem látok így magában...

A másik nyavalyámat már említették: vámpíros témákkal tele a padlás. Lehet, hogy tudsz újat hozzátenni, de a vámpíros könyvek jelenlegi áradatában a te könyved könnyen elveszhet, új, ismeretlen, ráadásul magyar író révén. (Nem vicc: statisztikailag egyértelműen kimutatott adat, hogy a külföldies nevű írók - akkor is, ha elsőkönyvesek - műveit sokkal jobban viszik.)

Egyébként kiadással hogy állsz? Már kiadtad, még nem adtad, de ki szeretnéd vagy nem is akarod kiadni, hanem majd felteszed a netre? Ha a kiadás mellett döntesz, valami minimális rálátásom van a dologra: egy gimis oszt. társam kiadott egy regényt és elég macerás folyamat volt...

2010. márc. 30. 22:26
 7/8 A kérdező kommentje:
Nos, azt hiszem, valamit nagyon összekuszáltam ebben. De lehet, hogy nagyobb részt kellett volna bevágnom, mert így valóban kevésbé érthető: a srác a vámpírvadász (az titok, hogy micsoda), hanem a vámpír azokra a szörnyekre vadászik, akik Zachket üldözik és közben a vámpíroktól is védi. Mondhatjuk úgy is, hogy „jó vámpír”. Valóban rosszul vágtam be a rész, módosítani fogom, hogy érthető legyen a teljes történet. Egyébként ebben a regényben nincs sok szó a vámpírokról. Nem akartam belekeverni őket. Köszönöm az építő kritikát és a hozzászólásod! Sokat segített nekem!
2010. márc. 30. 22:49
 8/8 A kérdező kommentje:
bocsánat! ***a srác, akit elküld az nem vámpírvadász!
2010. márc. 30. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!