Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Vadásziskola vagy Vadászati...

Vadásziskola vagy Vadászati ismeretek?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Szeretnék a vadászatról,vadgazdálkodásról minél többet megtudni. Erre melyik a legalkalmasabb könyv? A vadásziskola vagy a vadászati ismeretek? Melyik tartalmaz jobb anyagot,melyik átláthatóbb,illetve melyik összeszedettebb. Esetleg más könyv?

Köszönöm előre is!

2016. jan. 14. 20:20
 1/9 anonim ***** válasza:

A vadásziskola a korábbi rendszerű vadászvizsgához kapcsolódó tankönyv, a Vadászati ismeretek meg az új, kötelező tanfolyamos vadászvizsga "tankönyve".

Nekem megvan mind a kettő. Egyik sem rosszabb a másiknál.

De azért ezek csak az alapot tartalmazzák. A hivatásos vadászok, vadgazdák, mérnökök nem ilyen szinten tanulják.

2016. jan. 14. 20:54
 2/9 A kérdező kommentje:

Értem. A kettő közül mégis melyiket tartod jobbnak? A valaszod második felére pedig...oke,hogy alapot adják és a végzettség magasabb szintet ad,de ennek a mai hazai vadaszatban van gyakorlati elonye? Illetve van olyan könyv ami ezeknél magasabb szintet ad?

Köszönöm a válaszod! :)

2016. jan. 14. 21:07
 3/9 anonim ***** válasza:

Én csak a vadászvizsgára készültem fel, elkezdtem a Vadásziskolát forgatni, majd változott a szabályozás és a tanfolyamhoz megkaptuk a Vadászat ismereteket.

Talán a Vadászati ismeretek jobban bejött, de lehet csak azért mert többet forgattam. Mást ha nem muszáj nem ajánlanék, lehet jön más hivatásos vadász "kolléga" aki tud neked tankönyvet ajánlani. Esetleg menj fel az iskolák (hivatásos vadász) honlapjára lehet ott találsz anyagot. Illetve megpróbálhatod a gödöllői vagy a soproni egyetem honlapját.

2016. jan. 14. 21:19
 4/9 A kérdező kommentje:
Felsőbboktatásban gondolom olyan könyvekből tanulnak amik szét vannak szedve témák szerint, ilyen mindent átfogó kötetet meg csak ezt a kettot talaltam. Esélyes hogy egyetemeken is van valami átfogó tankönyv?
2016. jan. 14. 21:51
 5/9 anonim ***** válasza:

Biztos, lehet van feltôltve jegyzet is.

Megnézheted a doksi pont hu oldalt is.

2016. jan. 14. 22:17
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a valaszaid. Esetleg,ha meg barki bármit tudna ajánlani megköszönném. :)
2016. jan. 14. 22:32
 7/9 FöldváriAttila válasza:
A Vadásziskolát nem ismerem, viszont a Vadászati ismeretek - amiből valóban a legtöbb tanfolyamon is tanítanak - egy terjedelmes, jól illusztrált, 570 oldalas kötet. Nulláról kezdve bőven elég ezt elolvasni, a továbblépésben meg segít háromoldalas irodalomlista a könyv végén, abban minden témakörre van javasolt szakkiadvány. Emellett persze a gödöllői és a soproni egyetemen is tudnak ajánlani, de jó eséllyel pont ezeket a könyveket.
2016. jan. 15. 09:36
 8/9 anonim válasza:
Az általad említett könyvek a vadászvizsgához szükséges általános ismereteket tartalmazzák, szerintem bármelyik jó alapnak. Ha mélyebben bele szeretnél merülni, akkor az egyetemek mellett a középfokú vadgazdálkodási technikus tanfolyamok anyagai között is válogathatsz.
2016. jan. 16. 13:41
 9/9 A kérdező kommentje:
Az iskolám adja a középfokú vadgazda technikusit,de sajnos a könyveink a 80'-as években íródtak és igencsak idejétmúltak.
2016. jan. 16. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!