Tudnátok valamit mondani a Csontváros című könyvről?
Nagyon leárnyékolt, még alig olvasott fiatalabb (13-16 éves) tinilányoknak, akiknek a minőségre még nem nagyon van igényük. A téma az bizony ott van a hátulján. Káromkodásra nem emlékszem, de az írónő stílusa borzalmasan kiforratlan, kezdetleges, helyenként kifejezetten butácska.
Az egyik legrosszabb könyv volt, amit olvastam és őszintén nem tudom elképzelni, hogy ezt valaki szeresse, aki olvasott már háromnál több könyvet életében. A próza borzalmasan igénytelen (Clare szeret értelmetlen, bugyuta írói képeket használi, amitől olyan a hatása, mint azoknak a kis írásoknak, amiket minden 13 éves kislány firkálgat), a karakterek életszerűtlenek, a párbeszédek nem viccesek, inkább erőltetettek.
A borítón azt írja a könyv, hogy 16 éven felülieknek ajálják, joggal, mert komolyabb a Twilightnál.
E/3 háromban van írva és nem emlékszek, hogy van benne káromkodás, talán egy-két semlegesebb mint a hülye és basszus előfordulhat benne, de nem vészesek.
A fantasy világ benne kidolgozott, jól felépített. Engem ez fogott meg benne a leginkább, hogy a már sokszor felhasznált fajok mellett vannak új vagy egyedivé formázott fajok.Az írónő szerintem szépen fogalmaz és a történet nem nyögvenyelős, száraz, szóval könnyű olvasni, hogy ha magába szippantott a könyv világa. A karakterek szerintem emlékezetesek, különböznek és szerintem mindenki tud azonosulni az egyik főbb szereplővel. A főgonosz is kidolgozott.
Nekem tetszett, szerintem érdemes elolvasni, bár én még csak az első két könyvet olvastam. Állítólag az első 3 könyv a legjobban megírt a sorozatban, mert eredetileg trilógiának indult de aztán az írónő kitoldotta plusz könyvvel. (Meg 2 novellasorozattal, illetve van egy előzménytrilógiája, lesz egy sorozat után játszódó trilógia is, illetve van kisgyerekeknek szóló történt is játszódik ebben a fantázia világban...)
Meg nagy rajongótáborral rendelkezik, ez pedig nem lehet véletlen. Szerintem a sorozat a legjobb YA sorozatok közé tartozik.
S mint minden sikeres YA könyvet ennek is megfilmesítették az első részét, de ennek a rajongók nem örültek, megbukott a film.
De viszont a filmstúdió, aki csinálta a filmet még is látott a könyv világában és karaktereiben potenciált és adott neki egy második lehetőséget: az amerikai ABC Family csatornával társulva tv sorozatot alkottak a könyvsorozatból: január 12.-én fog kezdeni Shadowhunters néven, 13 részt fognak leadni és a Csontváros eseményeit fogja elmesélni. Igaz, másképpen mint a film, mert új a színészgárda és másképpen is mint a könyv mert egyes dolgokat megváltoztattak benne, új szereplőket tettek bele és későbbi könyvek eseményeit és szereplőit is behozták a történetbe.
Amúgy szerintem a tv sorozat is megér majd egy próbát mint ahogyan a könyv sorozat is. Csak tudni kell elvonatkoztatni és tudni, hogy a könyv és annak életrekeltése film vagy tv sorozatként sosem lesz teljesen ugyanolyan.
Szóval összefoglalva: igen, szerintem érdemes adni neki egy próbát! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!