Jonathan Stroud - Bartimaeus sorozata
Dan Wells - Részlegesek trilógiája
Darren Shan Vámpír és Démonvilág könyveit imádtam felső tagozatosként. Sőt keveset olvasott középiskolás barátaim is.
A Spiderwick krónikákat egy alsósnak is ajánlom, de lehet túl gyerekes lenne 7. osztály fölött.
Warhammer: Félix és Gotrek könyveket is szerettem, azokat inkább 6. osztály fölé lőném be.
A többi cím csak ömlesztve: Dragonlance/Sárkánydárda Krónikák és Legendák. Millenium trilógia(mai világban játszódik), Ködszerzet sorozat, Guild wars - A végzet pereme, Warcraft - A klánok ura, Halo könyvek (Áradatot olvastam), Assasssin's Creed könyvek, Michael Crichton - Kalóz vizeken.
Ha a kérdező a fiatal fiú és érdekli a horror, akkor akár Lovecraft össze művei sorozat.
Nagyjából ez az összes olyan könyv amit olvastam, ajánlok és nem tartalmaz nagyon sok káromkodást vagy romantikát. Illetve egyszerű olvasmánynak mondanám.
Egy ropi naplója
A 39 kulcs sorozat
Nem tudom, hogy milyen idős vagy ( a fiatal mit jelent? 6, vagy 10, esetleg 12 ?!), de mindegy.
A Percy Jackson-sorozatot akkor ajánlom, ha már elmúltál 10 éves. Ennek a folytatása (szintén 10 éves kortól) az Olimposz hősei című sorozat.
Ha kisebb vagy akkor esletleg Böszörményi Gyulától a Lúzer rádió,Budapest című sorozatot ajánlom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!