Ez most valami új divat, hogy egyre többen adnak ki melegekről szóló YA könyveket?
Hol látsz te ilyet kis homofób?
A tizenötmillió hetero központú YA könyv mellett jó ha van 3 melegekről szóló... De komolyan nem tudok 3nál többet felsorolni kapásból.
A YA könyvek hatalmas része arról szól, hogy van egy minden személyiségjegyet nélkülöző, szürke kislány, meg egy valamilyen érzelmileg manipulatív tapló (a "hősszerelmes", akit a pszichológusok bőszen tudnának analizálni)
Hogyhogy hová fajul a világ? Neked az az erkölcsi fertő, hogy több évszázadnyi meghurcolás után a médiában végre elismerik, hogy léteznek melegek, vagy talán az, hogy tinik néha kipróbálják a dolgot egy azonos neművel?
AAaaah a hülyeség úgy tud fájni...
Amúgy meg 20 évesen nem nőttél már ki az ilyen középiskolásokról / középiskolásoknak íródott könyvekből?
Hála égnek, hogy adnak ki ilyet is!
A meleg fiataloknak is szüksége van rá, hogy olyan történeteket olvashassanak, amivel tudnak azonosulni!
Ahhoz képest, hogy mekkora a melegek aránya a társadalomban, szinte semmi meleg témájú könyv nincs a piacon. Több tucat címet kéne megjelentetniük a több száz heteró könyv mellett évente, hogy arányban legyenek egymással. Ennek ellenére az elmúlt pár évben megjelent összesen csak kb. 5-6 könyv.
Na akkor tisztázzuk a dolgokat :) Nekem személy szerint semmi bajom sincs a melegekkel, a leszbikusokkal és a biszexuálisokkal. Ők is ugyanolyan emberek, mint mi vagyunk, soha nem tettem rájuk megjegyzést. A kérdésem nem rossz szándékkal született meg, csupán érdeklődni szerettem volna, mert nyilván vannak olyan emberek, akik jártasabbak ebben a témában. És igen, tényleg jó dolog, hogy vannak olyan írók, akik ebben a témában alkotnak.
Sajnálom, ha úgy jött le a kérdés, mintha rossz, bántó szándék lett volna mögötte. Az pedig, hogy milyen könyveket olvasok, nyilván ízlés kérdése.
Amerikában már hosszú évek óta íródnak meleg főszereplőkkel ifjúsági könyvek, Magyarországon még csak most kezdik kiadni őket.
Tényleg nincs sok magyar megjelenésű könyv a témában (azonos neműek közti szerelem) ez még nagyon foghíjas jelenleg nálunk. A Könyvmolyképzőnél láttam pár címet, és igazából ennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!